De 16m2

De 16m2

De zestienkwadraat is een houten eenheidsklasse die met twee personen wordt gevaren

Wat is die 'kwadraat' een oer-Nederlandse boot. Zijn rechte deklijn, lage vrijboord en brede gaffeltuig zijn nuchter en doelmatig. De neus i volks, de spiegel breed en zonder overdaad. Pas als je langer en beter kijkt, ontdek je een charme die op den duur verslavend blijkt Michiel Scholtes

Historie en Feiten

Schepenlijst

16m2 Helder nieuw 1941 Wega 1

Alle boten op een rij

Bijgehouden door onze erelid Siebe van der Zee zijn alle boten, nummers, jaartallen en bouwers op een rij gezet. Inclusief extra informatie als er iets bijzonders bekend is over de boot. Verder zijn er nog grafieken te zien van kostprijs, wanneer er de bulk gebouwd werd en nog meer

Schepenlijst
 

Forum


Mee praten op het forum

Het is mogelijk om mee te praten op het speciale 16m2 forum op de website. Hierdoor wordt er een centrale plek gemaakt, waarbij er gesproken kan worden over allerlei zaken die met de 16m2 te maken hebben. Hierbij kunt u denken aan het aanbieden van bemanning, de klasse voorschriften tot voorstellen aan het bestuur.

naar het Forum

Klassenvoorschriften

16m2 kaag 1951 1 hard weerEen 16 m2 (romp, aanhangsels, tuigage en zeilen) mag door iedereen worden gebouwd mits wordt gebouwd volgens de door het Watersportverbond verstrekte standaard tekeningen, bouwbestek en klassenvoorschriften.

De uitrusting moet voldoen aan de bouwspecificaties en de klassenvoorschriften. De huidige klassenvoorschriften anno 2015 staan op de site.

Klassenvoorschriften 16m2

in de media

Wellicht de mooiste en best bezeilde klassieke boot van Nederland is volop in beeld

Daarom hebben we op deze pagina beeldmateriaal op een rijtje gezet zodat al het mooist in 1 keer te vinden is

Media Pagina