28e Hout Evenement, KWS

Het traditionele zeilevenement van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek voor klassieke houten jachten het Houtevenemnt wordt verzeild op 17-18 juni en de eerste start is om 11:00 uur. In de Zestienkwadraat verspeelde Gerrit Hofstra uit Oppenhuizen zijn leidende positie in 2015 aan het Sneker duo Arjen Kort/Afke Deen dat op dag twee de laatste twee van de in totaal vijf races won.

Een uur na de finish van de laatste boot begint de After Sail in het Foarunder. De eerste rondjes worden aangeboden door het Houtcomité (Fris, bier en wijn)
Tijdens deze borrel, zullen de sprintprijzen uitgereikt worden! LET OP: Niet aanwezig? Dan gaan de prijzen naar de volgende zeiler. Zorg dus dat je er bij bent!!
Aansluitend wordt er de mogelijkheid gegeven om gezamenlijk (op eigen kosten) a la carte eten. We hebben hiervoor gekozen omdat steeds meer mensen liever hiervoor kiezen, dan voor een buffet. De zaal is daarom speciaal gereserveerd voor de deelnemers van het Houtevenement. 't Foarunder hoopt jullie dan ook in grote getalen te mogen ontvangen in de zaal!

Direct

Inschrijven

Website van de

Vereniging

Evenement wordt verzeild op:

17-18

Juni

Tot het evenement

 

De KWS is opgericht op 1 juni 1851 als Zeil Vereniging Sneek. Het clubgebouw van de KWS stond in de beginjaren op de Roekepolle, het startschip van de KWS is hiernaar vernoemd. In de periode 1914-1918 heeft de verhuizing plaatsgevonden van de Roekepolle naar het Kolmeersland.

De KWS kreeg in 1925 het predicaat Koninklijk. Koningin Beatrix heeft het predicaat in 2010 met 25 jaar verlengd.

Het clubgebouw van de KWS is De Kajuit in De Domp. Op 18 april 2009 heeft de KWS het Kielboot Trainingscentrum Sneek in gebruik genomen. Het clubblad van de KWS heet het KWS Journaal, dat circa twee maandelijks verschijnt.

De vlag van de KWS bestaat uit vier gelijke vlakken, rechtsboven geel, linksboven zwart, rechtsonder zwart en linksonder geel. Hierop staat een blauw kruis met in het middel een gekroond wapenschild met een afbeelding van een zeilschip.

No Comments Yet.

Praat mee!