NK Sprint 2017

Het NK sprint dit jaar is een compleet nieuw evenement voor de kwadraat. Dit weekend bomvol korte wedstrijden is een trend die we zien in meerdere klasse en altijd wordt hier positief over gesproken. Dit jaar gaan we voor het eerst een NK organiseren op de Kralingse Plas, deze plas is kenmerkend om zijn grootte, maar ook om zijn gezelligheid. Daarom zullen de inschrijvingen beperkt zijn, houd daarom goed de site in de gaten voor het laatste nieuws.

Tijdens het NK sprint is er een gelimiteerde deelname mogelijk, dit jaar is de inschrijving “open” maar gemaximeerd op 36 boten. Mogelijk worden deelnemers voor de komende jaren uitgenodigd aan de hand van onze jaar ranking maar voor deze eerste keer is ervoor gekozen dat een ieder die mee wilt doen zich kan inschrijven tot er 36 deelnemers zijn.

De opzet van het Sprint NK zal er ongeveer als volgt uit gaan zien;

De maximaal 36 boten worden verdeeld in 6 groepen van maximaal 6 boten dus. Iedere wedstrijd bestaat uit 2 groepen die tegen elkaar zullen varen. Dus iedere wedstrijd (flight) zal bestaan uit 3 starts van max. 12 boten. De wedstrijden die we gaan varen zijn kort, 1 kruisrak en 1 voordewindse rak met de finish weer in de buurt van het startschip. Een wedstrijd zal slechts max ci.15 minuten duren. Op deze manier duurt 1 flight ci 30/35 minuten denken we en kunnen z.s.m. na de finish van de laatste boot weer van start gaan. We gaan proberen om ci 8 flights per dag te varen. Dus het worden veel en snelle wedstrijden. Inschrijven kan vanaf 11 maart tot uiterlijk 7 mei of zoveel eerder als de max van 36 boten is bereikt.
Zorg dat je erbij bent en schrijf je vandaag nog in via onze website! Het inschrijfgeld voor dit Sprint NK is slechts € 37.50 voor leden van onze Klasse organisatie, niet leden betalen € 50,=

Direct

Inschrijven

Website van de

Vereniging

Evenement wordt verzeild op:

13-14

Mei

Tot het evenement

No Comments Yet.

Praat mee!