Aandacht voor zeilsport in het Fries Scheepvaart Museum

Water, wind, zeilen en boten, dat is uw passie als eigenaar van een 16 kwadraat en als lid van de 16 kwadraat klasse.

Water, wind, boten en de geschiedenis van scheepvaart dat is de passie van het Fries Scheepvaart Museum...

Het Fries Scheepvaart Museum in Sneek vertelt de verhalen van Friese zeelieden en binnenvaartschippers. Hoe leefden en werkten ze? Had Friesland een eigen oorlogsvloot?

Friesland is waterland. In het verleden fungeerden de vaarten, kanalen en meren als de snelwegen van dit gewest. Vrijwel al het vervoer van goederen en mensen ging over het water. Nog steeds komen we op de kanalen en meren nog wel eens een vrachtschip tegen, maar tegenwoordig worden de Friese waterwegen vooral bevolkt door zeiljachten en watersporters.

Daarom is ook de watersport een belangrijk onderwerp in ons museum. In de afdeling pleziervaart zijn talrijke scheepsmodellen van diverse wedstrijdklassen te bewonderen. In de bibliotheek is de nodige documentatie te vinden over de zeilsport en de jachtbouw. En in het depot bewaren we oude bouwtekeningen van zeiljachten.

Als watersporter hebt u vast wel eens een bezoek aan de stad Sneek gebracht en misschien hebt u toen het museum al eens bezocht. Als dit er nog niet van gekomen is, dan nodigen wij u van harte uit om langs te komen. Ook bij onze activiteiten bent u van harte welkom. Enkele weken geleden organiseerden we een filmavond met oude filmbeelden van de Sneekweek.

Wij weten zeker dat uw zeilershart sneller gaat kloppen in ons museum. Wij delen per slot van rekening dezelfde passie. Wanneer u ons museum wilt steunen en op de hoogte wilt blijven van onze activiteiten, dan kunt u lid worden van onze Vriendenvereniging. De contributie bedraagt slechts € 17,50. Als lid van de 16 kwadraat klasse krijgt u het eerste jaar een korting € 7,50 en betaalt u slechts € 10,-.

Aanmelden kan viawww.friesscheepvaartmuseum.nl/steun-het-museum/vereniging-fries-scheepvaart-museum

Namens de Vereniging van Vrienden van het Fries Scheepvaart Museum

Meindert Seffinga

 

No Comments Yet.

Praat mee!