2201

UNIEKE KANS! ENIGE NOG BESTAANDE VOLLEDIG ORIGINELE 16m2 STIPKLASSE UIT 1947

Wij hebben besloten om onze unieke en enige overgebleven originele, zeer vakkundig door '16m2 klasseorganisatie' erelid Siebe van der Zee gerestaureerde, in nieuwstaat verkerende, 16m2 2201 uit de EENHEIDSKLASSE, later STIPKLASSE te verkopen. De reden is dat we er helaas uit tijdgebrek niet aan toe komen en onze dochter de flits klasse gaat zeilen. Het echt zonde is om dit unieke schip alleen maar in ons schiphuis te zien hangen.

Deze kwadraat, in de volksmond ook wel BM of verlengde BM-er genoemd, is in 1947 gebouwd door de beroemde Jachtwerf ALBERDA uit Sneek en heeft een loden ballast aan de kiel. Het betreft een z.g. DE LUXE uitvoering met een zebra dek van 2 latten Avodiré en 1 lat Sipo mahony. De romp is ook Sipo Mahony.

Bij de boot is aanwezig het originele bouwersplaatje, de originele katoenen zeilen, originele houten blokken, rekvrije dynema vallen en een british Seagull 1,5pk buitenboordmotor uit de begin zestiger jaren. Daarnaast ook een prima trailer en een zo goed als nieuw dacron tuig. Ook is de levensweg compleet gedocumenteerd.

Het onderwaterschip is behandeld met epoxy met glasmat, dit garandeert een lekvrije en stijve romp, dicht trekken is niet meer nodig!

In 2017 was deze boot nog te zien op Boot Holland in Leeuwarden en de Hiswa in Amsterdam.

Vraagprijs: 4900,-

Voor meer informatie: Beny Kooistra -ciera3055@gmail.com
Telefoonnr: 0615055853
Locatie waar de boot is te bezichtigen: Sneek

No Comments Yet.

Praat mee!