Bulthuis eerbetoon, stel jij je kwadraat ter beschikking?

Er wordt weer gezeild. Maar soms op een gekke plaats. Vorige week werd ik gevraagd of we met een BM zouden willen zeilen in een badkuip. Een badkuip 30 meter breed, 150 meter lang en 8 meter diep. Afgelopen vrijdag heb ik de badkuip bekeken.

Even ten zuiden van Burgum wordt een aquaduct gebouwd. Aan de kant van Suameer. En op zaterdag 13 juni is er een landelijke opendag van bouwbedrijven. Het bedrijf dat de aquaduct in Burgum bouwt heeft het idee om een BM in de bouwput te laten zeilen. De verwachting is dat 2500 bezoekers de bouwplaats zullen bezoeken. Er zijn plannen om bij de aquaduct een kunstwerk te plaatsen die aan de boten van Hendrik Bulthuis moeten refereren. Of het aquaduct ook de Hendrik Bulthuis Aquaduct zal worden genoemd is minder waarschijnlijk.

De bouwput is de toekomstige zuidelijke toegangsweg van de aquaduct. Deze is om technische redenen onderwater gezet. Alleen bij weinig wind zou er gezeild kunnen worden. Maar er is een tweede mogelijkheid om aandacht te vestigen op de booten van Bulthuis. Mijn idee is om ook met een paar boten op de wal naast de badkuip te gaan staan. Boten op hun trailer met de mast omhoog en eventueel een fok.

Mijn BM zouden we in de badkuip kunnen laten “varen” Jurjen de jong heeft toegezegd met zijn Bulthuisjol te komen. Ik zal de Bergumermeer jol mee nemen. Dan ontbreekt er nog een 16 kwadraat.

Is er binnen de 16 kwadraat klasse organisatie iemand die met een 16 kwadraat op een trailer naast de badkuip wil gaan staan. Dan hebben we vier van de ontwerpen van Hendrik Bulthuis bij elkaar. Mijn vraag is ziet de 16 kwadraat klasse organisatiem kans om met een 16 kwadraat naar Burgum (Suameer (Alberda)) te komen op Zaterdag 13 juni.

Jack Brans, je kan me mailen voor meer informatie.

Ik heb ook het streek museum in Burgum gevraagd ons te ondersteunen.

Dag van de bouw: http://dagvandebouw.nl/

Het project: http://dagvandebouw.nl/waar/friesland/nije-daam/

No Comments Yet.

Praat mee!