Hulp gevraagd

Mijn naam is Arend Wijnhoff, en ik schrijf u naar aanleiding van onderstaande situatie.

Ik ben in het bezit van een wedstrijd 16 kwadraat welke ik heb geërfd van mijn vader. Deze mahoniehouten wedstrijdboot heeft mijn vader zelf laten bouwen 'voor zover ik mij kan herinneren' in 1973 door Kerkhoven en Jansma.

Mijn vader is al geruime tijd geleden overleden, en de boot ligt sindsdien keurig droog onder de carport naast ons huis. Voor 3 jaar geleden heb ik de boot "met de bedoeling het schip zelf weer volledig op te knappen en te gaan gebruiken" volledig kaal gehaald en opnieuw in de twee componentenlak gezet en het onderwaterschip in 'blauwe' antifouling geschilderd. Dit was een zeer stevige klus en bedoeling was om de boot toch weer in perfecte staat te krijgen en er zelf weer gebruik van te gaan maken. Door nogal wat privé omstandigheden is het tot mijn verdriet hierna niet verder gelukt de boot op te knappen. Het gebrek aan tijd en ook onvoldoende financiële middelen spelen hier een grote rol.

Al enige tijd zoek ik naarstig naar een oplossing/mogelijkheid om er voor het verdere opknappen en toekomst niet financieel en fysiek volledig alleen voor staan, en de boot toch weer in een goede zeil conditie varend te krijgen. Graag zou ik de 16 kwadraat delen met iemand of meerdere mensen, zodat er een situatie is waarbij de zorg voor het schip niet alleen op mij neerkomt, maar gedeeld wordt, in uiteraard elk opzicht. Zelfs ben ik bereid om als eigenaar afstand te doen van de boot, als mij dan misschien de mogelijkheid wordt geboden zo nu en dan zelf van de boot gebruik te mogen maken.

Eigenlijk ben ik best heel erg blij als het schip weer met liefde wordt omringt, verzorgt en gebruikt.

De boot is gekwalificeerd en heeft dan ook een zeilnummer, echter kan ik mij deze nu niet herinneren, en zal ik terug moeten zoeken, evenals dat ik de originele meetbrief nog ergens in mijn administratie moet hebben. Het gebied mij u te schrijven dat er best wel weer flink wat werk aan de boot moet worden gedaan. De lak is erg mooi, echter het onderwaterschip heeft al weer behoorlijk te lijden gehad en moet volledig opnieuw worden gedaan. Ik heb voor drie jaar geleden ook een volledig nieuwe dekten gekocht, welke over de boot ligt en in nieuwstaat is. De mast is zeer slecht en zal vervangen moeten worden evenals het tuig.

Het zal u duidelijk zijn, zelf kom ik met de boot momenteel niet veel verder, en zie ik geen mogelijkheid alleen het schip op redelijk kort termijn weer vaarklaar te krijgen. Mijn hulpvraag/noodkreet hierbij om met iemand in contact te komen die geïnteresseerd dan wel mogelijk een oplossing weet in deze treurige en lastige situatie.

Dank u wel voor de aandacht en ik hoor heel erg graag van u.

Met vriendelijke groet,

A.G. Wijnhoff

Holleweg 42, 1851KH, Heiloo Noord-Holland

Email. agwijnhoff@planet.nl 

No Comments Yet.

Praat mee!