Nieuws voor de KO evenementen NK sprint en het NK

2017, het jaar waarin wij voor het eerst 2 verschillende soorten NK ‘s varen. 13 & 14 mei is ons eerste NK op Kralingen, het zogenaamde Sprint NK. Dit nieuwe evenement kent een totaal andere opzet dan het voor ons vertrouwde NK in augustus.

Tijdens het NK sprint is er een gelimiteerde deelname mogelijk, dit jaar is de inschrijving “open” maar gemaximeerd op 36 boten. Mogelijk worden deelnemers voor de komende jaren uitgenodigd aan de hand van onze jaar ranking maar voor deze eerste keer is ervoor gekozen dat een ieder die mee wilt doen zich kan inschrijven tot er 36 deelnemers zijn.
De opzet van het Sprint NK zal er ongeveer als volgt uit gaan zien;
De maximaal 36 boten worden verdeeld in 6 groepen van maximaal 6 boten dus. Iedere wedstrijd bestaat uit 2 groepen die tegen elkaar zullen varen. Dus iedere wedstrijd (flight) zal bestaan uit 3 starts van max. 12 boten. De wedstrijden die we gaan varen zijn kort, 1 kruisrak en 1 voordewindse rak met de finish weer in de buurt van het startschip. Een wedstrijd zal slechts max ci.15 minuten duren. Op deze manier duurt 1 flight ci 30/35 minuten denken we en kunnen z.s.m. na de finish van de laatste boot weer van start gaan. We gaan proberen om ci 8 flights per dag te varen. Dus het worden veel en snelle wedstrijden. Inschrijven kan vanaf 11 maart tot uiterlijk 7 mei of zoveel eerder als de max van 36 boten is bereikt.
Zorg dat je erbij bent en schrijf je vandaag nog in via onze website! Het inschrijfgeld voor dit Sprint NK is slechts € 37.50 voor leden van onze Klasse organisatie, niet leden betalen € 50,=

Ons 2e NK wordt dit jaar georganiseerd in Balk 24 t/m 27 augustus, en we varen net als 3 jaar geleden op het Slotermeer.
Inmiddels zijn de voorbereidingen voor dit NK ook alweer in volle gang. Hier varen we gewoon weer “normale” wedstrijden. Zoals gewend proberen we 10 wedstrijden te varen in 4 dagen tijd maar Tijdens het NK gaan de we weer uit van het All-inclusief concept. Inmiddels hebben we samen met Badmeester Keimpe al leuke en lekkere gerechten uitgekozen, heb ze zelfs al geproefd!
Omdat we vroeg inschrijven willen stimuleren hebben we voor de vroege inschrijvers een mooie korting!
Schrijf je je in voor 15 mei 2017 dan betaal je als lid van de KO slechts € 125,= inschrijfgeld inclusief 6 maaltijden!! Niet-leden van onze KO betalen € 150,= Ben je later met inschrijven? Geen probleem, de inschrijving is nog lang genoeg open maar dan vervalt de korting. Inschrijvingen op 15 mei of later betalen het normale inschrijfgeld van € 150,= voor leden van de KO en € 175,= voor Niet leden van de KO.

Oja, voor ik het vergeet… voor ons NK in Balk zijn we nog op zoek naar mensen die graag willen helpen om het sociale (wal) programma op te zetten, schroom niet en meld je aan door even een mailtje te sturen naar wedstrijden@16m2.nl   Bedankt alvast!

Kortom, voor beide evenementen geld, schrijf je z.s.m. nog in en zorg dat je erbij bent en profiteer van de korting!

Inschrijving van beide NK ’s zal vanaf zaterdag 11 maart geopend zijn!

Klaas 't Hoen

No Comments Yet.

Praat mee!