Semaine du Golfe, maandag 11 – zondag 17 mei 2015

8e Editie van dit twee-jaarlijkse Franse watersport evenement met internationale deelname

Zie ook:  http://www.semainedugolfe.com

In de golf van Morbihan vindt tweejaarlijks een uniek evenement plaats dat tot een van de grootste ter wereld gerekend mag worden. Een week lang zijn er boten van alle afmetingen en tradities; ambachtelijke zeil- en roeiboten, kleine weekend cruisers, prestitieuze klassieke jachten, visboten, klassieke motorschepen, tall ships enz… De meeste komen van de Franse Atlantische kust maar per editie zijn er meer deelnemers vanuit Engeland, de eilanden, de Noordzee, Scandinavische landen en de Middelandse Zee. De laatste editie (2013) kende 10 nationaliteiten waaronder ook Nederlandse deelnemers met onder andere platbodems, Spanker, Vrijheid en Valk (boten onder 8 meter)

Op dit moment hebben we 6 potentiële aanmeldingen: Gerrit Hofstra, Rien den Oudsten, Jan Arie den Oudsten, Coen van Beek, Reinout Klapwijk en Paulus Mooyman

De Locatie

De Golf van Morbihan is een werkelijke binnenzee van 12.000 hectaren – ongeveer 5x het Snekermeer incl de bijbehorende poelen – zonder de golfslag van de Atlantische Oceaan. De golf heeft, als een archipel, een ontelbaar aantal eilanden, inhammen en kreken omgeven door karakteristieke Bretonse heuvels. Een gebied van magische schoonheid behorend tot de wereld’s mooiste baaien. Zie ook: http://world-bays.com

Rondom de golf liggen 16 havens die uitkijken naar de komst van u als deelnemer en er en grootse happening van maken. Het zijn: Arradon – Arzon - Auray – Baden – Crac’h – Ile aux Moines – Ile d’Arz – Larmor Baden – Le Bono – Le Hézo – Locmariaquer – Plougoumelen – Sarzeau – Séné – Saint Armel en Vannes. Vrijwilligers van lokale organisaties zorgen in iedere haven voor een andere setting en atmosfeer en een programma van activiteiten.

Voor meer informatie benader Paulus Mooyman of Reinout Klapwijk

Het programma

In grote lijnen is het programma als volgt: 

  1. Maandag, de "Opening parade"
  2. Dinsdag, de beroemde "Journée de l'Ile d'Arz"( Arz Day)

Locatie

In de stad Vannes komt ook een "Holland Dorp" waar veel gezellige activiteiten georganiseerd gaan worden. Wat de kosten betreft: voor de Nederlandse deelnemers is het liggeld de twee weken voorafgaand aan het evenement, tijdens het evenement, en de twee weken erna,gratis in het hele gebied van de Golfe du Morbihan tot aan de Rade de Lorient. Er zijn voldoende punten waar je een trailerbare boot te water kunt laten. In Arradon is de kraan bovendien ook weer gratis voor Nederlandse deelnemers.

Verder is het zoals ik al zei een schitterend vaargebied, met talloze eilandjes en stranden.
Zie: http://www.golfedumorbihan.fr/carte-du-golfe-du-morbihan/
Of de videos: http://www.golfedumorbihan.fr/videos-du-golfe-du-morbihan/

I think the best area for you to stay would be around Arradon, as it will be your flottilla's home port until wednesday morning, & the transport system for crews between ports of call & crews campsite departs from Arradon. The sooner you can book, the better, as during the event most touristic accomodation facilities of the area are full. Below you'll find links with contacts:

Nearest international airport is in Lorient (45 mn drive), there's another one, bigger, in Nantes (1h20 drive)

1) OVERNACHTING: er zijn speciale campingplaatsen gereserveerd voor bemanning van open boten in Arradon, inclusief ontbijt én vervoer naar de havens, omdat de vloot elke dag in een andere haven verblijft.
> Kosten 10,50 per persoon per nacht all-in

2) TOCHTPLAN: Er zijn verschillende flottieljes, met activiteiten afhankelijk van het flottielje. Ik denk dat de zestienkwadraten in  flottielje 7 terecht komen, en daar dan de keuze hebben uit flottielje 7a "regatta" of 7b "chasse au tresor" - naar gelang eigen voorkeur. Voor de regatta zeilers worden dus wedstrijden georganiseerd. De speciale dag voor Nederland is donderdag de 8e, dan is er oa ook een vlootschouw in de haven van Vannes. Meer info hierover volgt dichter op de datum.

3) DUUR VAN VERBLIJF:
De festiviteiten zijn van 6 - 12 mei. Veel schepen komen al aan op de 5e. U kunt na 12 mei nog langer blijven om het gebied te verkennen - alle ligplaatsen in het hele gebied van de Golfe du Morbihan en bij de Rade de Lorient zijn gratis tot twee weken na Semaine du Golfe voor NL bezoekers

4) TE WATER LATEN:
Er zijn verschillende trailerhellingen rondom de Golfe. Veel boten uit flottielje 7 worden te water gelaten in Arradon, omdat daar ook een kraan is.

5) AFSTAND
De afstand vanuit Utrecht is zo'n 900 km - met de boot op de aanhanger dus wel zo'n elf uur rijden. Wij weten uit ervaring dat het in een dag goed te doen is, geen tussenstop met overnachting elders nodig.

No Comments Yet.

Praat mee!