85 jaar jubilieum, Gaastmeer

Vier het jubileum van de mooiste klasse van Nederland mee! In het weekend van 21 en 22 mei viert de 16m2 haar 85e verjaardag. Het feestelijke evenement vindt plaats in Gaastmeer, vanuit de jachthaven van mede-16m2 zeilers Peter en Frieda Syperda. Zij hebben voor de deelnemers een speciale prijs voor overnachten in een van de recreatiewoningen in gedachte. Aan het kranen zitten geen kosten verbonden. Het is een service van de familie Syperda!

Het belooft weer een groot feest te worden in mei van dit jaar. Het 85-jarig bestaan van de 16m2 ! Velen van u hebben het jubileum in 2011 op het Paterswoldsemeer vast nog in het geheugen. Prachtig weer, weinig wind weliswaar, maar met de gezelligheid van de borrelboot was het een groot feest. Een mooi evenement dat door vele oud-16m 2 -zeilers ook is bezocht.

Wedstrijden

De wedstrijden voor het jubileumevenement worden georganiseerd door Zeilvereniging Workum. Onder leiding van wedstrijdleider Gerlof van Wieren, we kennen hem natuurlijk van het NK 2009 in Roermond, zullen we een aantal mooie wedstrijden varen. Deelname aan het jubileumevenement is voor leden van de 16m2 Klasse Organisatie geheel gratis! Nog geen lid? Meldt je dan snel aan als lid en profiteer direct van je lidmaatschap.

Gezelligheid

Ook is er in dit weekend ruim plaats voor gezelligheid en sterke verhalen. Vanaf vrijdag is het mogelijk om de 16m2 te kranen en alvast het Gaastmeer te verkennen. Restaurant Boppe de Golle heeft voor ons een mooi menu samengesteld voor de zaterdag. Zoals je van een feestje mag verwachten worden de kosten voor het diner betaald door de klasse organisatie. Schrik niet als er tijdens de wedstrijd ineens een borrelboot langsvaart… dit hoort er bij:) En op zaterdagavond kunnen de voetjes van de vloer!

Alle huisjes zijn volgeboekt

Waterrecreatie Syperda

Accomodatie

Voor het overnachten op een skûtsje of lemsteraak betaal je € 25,- p.p. per nacht. Wel gaan we dan de bedden gewoon volledig gebruiken. Het kan dus zijn dat je niet alleen met je eigen groepje aan boord zit.

Het is niet mogelijk tenten of campers mee te nemen

TEL: +31 (0)515 – 469 566

Email voor een slaapplek

Direct

Inschrijving sluit 18 Mei
Inschrijven

Website van de organiserende

Vereniging

Evenement wordt verzeild op:

21-22

Mei

Tot het evenement

Download NOR
[table “11” not found /]

Het programma is in grote lijnen:

 Vrijdag

aankomst eerste zeilers en kranen van de boten (dit kan vanaf begin van de middag al zijn)

Zaterdag

 • 09.15 uur opening en palaver
 • 10.30 uur eerste 2 wedstrijden
 • 13.00 uur lunch
 • 14.30 uur zwerftocht wedstrijd
 • 15.30 uur borrelboot met muziek
 • 17.00 uur finish en naar de wal
 • 18.30 uur aanvang BBQ
 •  21.30 uur  feest 

Zondag

 • 10.30 uur start wedstrijden
 • 15.00 uur uiterlijk prijsuitreiking

Op zaterdag en zondag kan restaurant Boppe de Golle een lunchpakket klaar maken. Voor slechts € 6,50 per lunch krijg je 2 belegde broodjes, een krentenbol, fruit en een sapje. Opgave vooraf is noodzakelijk om logistiek niet in de problemen te komen. Dus wil je gebruik maken van deze mooie aanbieding geef dit dan per omgaande door aan de penningmeester. Graag aangeven hoeveel pakketjes op welke dag. Uiterlijk donderdag, 19 mei, geven wij het aantal door aan het restaurant.

Voor de zeilers die ook zelf geen ontbijt willen meenemen… Het restaurant is op zaterdag en zondag vanaf 08.15 uur geopend en er kan dan ontbeten worden. Begin de dag met een uitsmijter of een kop extra sterke koffie…. Let wel… dit is ook voor eigen rekening 🙂

Sinds 1936 is Zeilvereniging Workum een begrip in de internationale zeilwereld. Door de organisatie van grote zeilevenementen en kampioenschappen is de bekendheid van de Zeilvereniging Workum in de loop der tijd alleen maar groter geworden.

De vereniging, gesteund door een grote groep vrijwilligers, onderscheidt zich niet alleen door enthousiasme en vakkennis, maar ook de locatie en faciliteiten bieden de mogelijkheid voor het organiseren van een uitstekend evenement.

Uitslagen en Verslagen:

1 Response

 1. Anoniem
  LustrumPolo te koop. Was te klein. Maatje L

Praat mee!