Houtevenement, KWS

Beste zeilers,

Zoals bekend is op 5 & 6 mei a.s. het Houtevenement 2018 op Sneek. Zoals gebruikelijk is er na het zeilen een borrel in het Foarûnder waarbij ook weer sprintprijzen zullen worden uitgereikt. Aansluitend is er de mogelijkheid deel te nemen aan een Indonesisch buffet voor € 17,50 per persoon. Schrijf je hiervoor in via dirkdevries88@hotmail.com en vergeet niet het aantal personen dat mee wil eten aan te geven. Ook zal er door de Pampusclub en Pampusclub Noord ter ere van hun klasse-evenement voor muziek worden gezorgd op zaterdagavond. Het belooft dus een mooi weekend te worden met fantastisch zeilwater en volop gezelligheid op het Starteiland! Sluit je aan bij deze voorlopige deelnemers!

Het traditionele zeilevenement van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek voor klassieke houten jachten het Houtevenement wordt verzeild op 5-6 mei.

Direct

Inschrijven

Website van de

Vereniging

Evenement wordt verzeild op:

05-06

Juni

Tot het evenement

 

De KWS is opgericht op 1 juni 1851 als Zeil Vereniging Sneek. Het clubgebouw van de KWS stond in de beginjaren op de Roekepolle, het startschip van de KWS is hiernaar vernoemd. In de periode 1914-1918 heeft de verhuizing plaatsgevonden van de Roekepolle naar het Kolmeersland.

De KWS kreeg in 1925 het predicaat Koninklijk. Koningin Beatrix heeft het predicaat in 2010 met 25 jaar verlengd.

Het clubgebouw van de KWS is De Kajuit in De Domp. Op 18 april 2009 heeft de KWS het Kielboot Trainingscentrum Sneek in gebruik genomen. Het clubblad van de KWS heet het KWS Journaal, dat circa twee maandelijks verschijnt.

De vlag van de KWS bestaat uit vier gelijke vlakken, rechtsboven geel, linksboven zwart, rechtsonder zwart en linksonder geel. Hierop staat een blauw kruis met in het middel een gekroond wapenschild met een afbeelding van een zeilschip.

No Comments Yet.

Praat mee!