NK 2017, Slotermeer

  1. Op het Slotermeer wordt van 24 tot 27 augustus  het Nederlands Kampioenschap 16m2 verzeild. De organisatie van het evenement ligt in handen van de 16m2 klasse organisatie in samenwerking met de WSV Sleattermermar  en het Watersportverbond.

Vanaf 1943 werden de Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd door het KNWV. In het begin jaren werden er slechts 12 a 13 deelnemers (regioafgevaardigden) toegelaten op basis van seizoensprestaties.
In 1968 was het de zestienkwadraat klassenorganisatie zelf, die er als eerste organisatie in slaagde een voor een ieder toegankelijk open Nederlands Kampioenschap te organiseren met een voorafgaand poulesysteem waar na de selectie een kampioensgroep en een evenementsgroep wordt gevormd. Het aantal meetbriefhouders is de laatste jaren constant. In 1985 waren er nog 104 aan de start, tegenwoordig rond de 70 schepen.

Ons 2e NK wordt dit jaar georganiseerd in Balk 24 t/m 27 augustus, en we varen net als 3 jaar geleden op het Slotermeer.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor dit NK ook alweer in volle gang. Hier varen we gewoon weer “normale” wedstrijden. Zoals gewend proberen we 10 wedstrijden te varen in 4 dagen tijd maar Tijdens het NK gaan de we weer uit van het All-inclusief concept. Inmiddels hebben we samen met Badmeester Keimpe al leuke en lekkere gerechten uitgekozen, heb ze zelfs al geproefd!

Omdat we vroeg inschrijven willen stimuleren hebben we voor de vroege inschrijvers een mooie korting!
Schrijf je je in voor 15 mei 2017 dan betaal je als lid van de KO slechts € 125,= inschrijfgeld inclusief 6 maaltijden!! Niet-leden van onze KO betalen € 150,= Ben je later met inschrijven? Geen probleem, de inschrijving is nog lang genoeg open maar dan vervalt de korting. Inschrijvingen op 15 mei of later betalen het normale inschrijfgeld van € 150,= voor leden van de KO en € 175,= voor Niet leden van de KO.

Oja, voor ik het vergeet… voor ons NK in Balk zijn we nog op zoek naar mensen die graag willen helpen om het sociale (wal) programma op te zetten, schroom niet en meld je aan door even een mailtje te sturen naar wedstrijden@16m2.nl   Bedankt alvast!

Kortom, voor beide evenementen geld, schrijf je z.s.m. nog in en zorg dat je erbij bent en profiteer van de korting!

Inschrijving van beide NK ’s zal vanaf zaterdag 11 maart geopend zijn!

Accomodatie

Badmeester Keimpe
Laat je verwelkomen door de geur van de paling en geniet van de uiteenlopende gerechten van een keuken vol inspiratie. Dit alles met een zeer bijzonder uitzicht over het Slotermeer.

Direct

Inschrijving gesloten

Website van de

Vereniging

Evenement wordt verzeild op:

24-27

Augustus

Tot het NK

Voorlopig programma

Programma van de wedstrijden en het walgebeuren.

Woensdag 23 augustus

 

Controle vindt plaats tussen 14.00 en 19.00 uur.

Donderdag 24 augustus

Mogelijkheid tot lieren van de boten.

Controle van de schepen tussen 08.00 en 10.00 uur.

Registratie tussen 8.30 uur en 11.00 uur mogelijk

Na sluiting van de registratie zal z.s.m. de openingsceremonie plaatsvinden.

Race 1 waarschuwingssein 12:55 uur.

Race 2 zo spoedig mogelijk na de finish van race 1.

Bij terugkomst aan de kant genieten we van een drankje met aansluitend het diner!

Vrijdag 25 augustus

Palaver om 9.30 uur.

Race 3 waarschuwingssein 10:25 uur.

Race 4 zo spoedig mogelijk na de finish van race 3.

Race 5 zo spoedig mogelijk na de finish van race 4.

Bij terugkomst aan de kant genieten we van een drankje in het clubhuis met aansluitend het diner ! Tijdens het diner wordt de kampioensindeling bekend gemaakt.

Aansluitend maken we ons op voor een spetterende feestavond !!

Zaterdag 26 augustus

Palaver om 9.30 uur.

Race 6 waarschuwingssein 10:25 uur.

Race 7 zo spoedig mogelijk na de finish van race 6.

Race 8 zo spoedig mogelijk na de finish van race 7.

Bij terugkomst aan de kant genieten we van een drankje in het clubhuis met aansluitend het diner op het water. U wordt rond gevaren en daarbij zal het diner plaatsvinden!!

Zondag 27 augustus

Palaver om 9.30 uur.

Race 9 waarschuwingssein 10:25 uur.

Race 10 zo spoedig mogelijk na de finish van race 9.

Op de laatste dag van het evenement zal geen waarschuwingssein gegeven worden na 15.00 uur.

Z.s.m. na de laatste wedstrijd zal de prijsuitreiking en sluitingsceremonie plaatsvinden.

Aankondiging (pdf)
Wedstrijd bepalingen (pdf)

Voor de algemene regelementen kampioenschappen klik hier (link naar pdf van het Watersportverbond)

Tips en Instructies

Meting van de zeilen en controle zal plaatsvinden op woensdag 23 augustus 2017 van 13:00 – 21:00 uur en in uitzonderingsgevallen donderdag 24 augustus. De meeting vind plaats in de tent bij restaurant Badmeester Keimpe, Tsjamkedykje 10, Balk.

Er mag alleen gezeild worden met zeilen die gecontroleerd zijn tijdens eerdere NK's, dan wel zeilen die voor het evenement gecontroleerd zijn. Alle zeilen, die nog geen stempel van een eerdere NK hebben, moeten ter meting worden aangeboden.

Takelen van de boten vind plaats op woensdag en donderdag nabij Jachthaven Lustmond, Eastwal in Balk Er is een kraan beschikbaar welke zich zal bevindt op de Eastwal nabij Jachthaven Lutsmond. Deelnemers aan het NK 2017 kunnen voorafgaande aan- en na afloop van het evenement gebruik maken van deze faciliteiten.

Het gebruik van deze kraan is voor deelnemers van het NK gratis. Op het parkeerterrein is tevens gelegenheid om boottrailers te stallen en er ook plaats voor Campers.

Onze uitvalsbasis tijdens het NK is restaurant Badmeester Keimpe.

Speciaal voor de deelnemers van het 16-kwadraatzeilen stelt De Badmeester de achterkant van het restaurant en een tent beschikbaar van donderdag tot en met zondag.

In de tent staat de bar en zal het diner iedere avond worden geserveerd. Donderdag tot en met zaterdag is de tent en het gedeelte van het restaurant geopend van ci. 16:00 tot 23:30 uur. Zondag is de tent met het achterste gedeelte van het restaurant open van 11:00 tot na de prijsuitreiking. Va 14:00 zal het hele restaurant weer geopend zijn voor alle gasten.  Vanaf 15:00 uur organiseert Paviljoen restaurant Badmeester Keimpe het maandelijkse evenement: Lazy Sunday afternoon, er zal vanaf 15:00 uur live muziek zijn. Wellicht ook leuk voor jullie om het weekend gezellig af te sluiten.

Bij de bar in het aparte gedeelte kunnen dranken worden besteld voor een gereduceerde prijs. De dranken kunnen met munten worden betaald. De munten zijn alleen te gebruiken in de daarvoor bestemde ruimtes. In de voorkant van het restaurant en op het terras kan niets gekocht worden met munten.

Het restaurant zal donderdag tot en met zondag geopend zijn vanaf 11:00 uur.  Tot die tijd kunnen we in het clubhuis van de watersportvereniging terecht voor alle ochtend rituelen zoals een kopje koffie / thee.

Muntenverkoop en voorwaarden

– De munten zijn van 24 tm 27 Augustus 2017 te koop bij de bar in het restaurant.

– Munten kunnen uitsluitend van 24 augustus vanaf 16:00 tot zondag 27 augustus 13:00 uur gebruikt worden in het daarvoor aangewezen gedeelte van het restaurant.

– Munten prijs €2,00 p/st

– Munten zijn niet inwisselbaar voor contant geld.

– Munten zijn uitsluitend voor de deelnemers van het 16-kwadraat-weekend

Extra mogelijkheden:

Lunchpakketten, mocht u een lunchpakket mee willen, dan kunt u dit een dag van te voren reserveren in het restaurant. Lunchpakketten kunnen s’ochtends vanaf 8:30 uur worden opgehaald bij het restaurant. (Lunchpakket: Turks brood sandwich, wrap gezond, vruchtensap en fruit € 9,00)

Lunchpakketten dienen 1 dag van te voren gereserveerd te worden.

HUISREGELS TERREINEN

  • Afval in de daarvoor bestemde containers en prullenbakken. (er worden extra afvalmogelijkheden geplaatst voor dit weekend)
  • Aanleg-instructies van de havenmeester opvolgen.
  • Geen Barbecues of open vuur op het terrein.
  • Zelf meegenomen consumpties mogen NIET worden genuttigd op het terrein van Badmeester Keimpe.

OMGEVING

Haven

Tijdens het weekend zal de havenmeester aanwezig zijn om de schippers van de boten een plek te wijzen in de haven bij paviljoen restaurant Badmeester Keimpe. Bij aanvang gelieve de aanwijzingen van de havenmeester opvolgen.

Wilt u blijven overnachten in de haven, dan kunt u een sticker bij de havenmeester ophalen en deze aan uw boot bevestigen. We maken voor u een uitzondering, er hoeft door de deelnemers van het 16-kwadraat weekend geen havengeld betaald  te worden. Wel is het belangrijk dat u dus een sticker haalt. De havenmeester zal enkel toeristenbelasting berekenen voor de overnachtingen.

Toeristenbelasting                      €  1,00 p.p.p.n.

Mocht de havenmeester op het moment van aankomst even niet aanwezig zijn, dan kunt u zich melden in het restaurant

Telefoonnummer havenmeester:  Arjan Boekelman / 06 14375288

Toiletten

De toiletten op het strand zijn overdag en s’nachts open. Douches zijn niet aanwezig in deze haven. Andere jachthavenhavens hebben wel uitgebreidere sanitaire voorzieningen en kunnen op eigen gelegenheid worden gereserveerd tegen betaling van de reguliere liggelden.

Kamperen

Wanneer mensen tijdens dit weekend willen kamperen, dan kan dit bij recreatiepark Marswal. Een ruime camping direct achter paviljoen restaurant Badmeester Keimpe.

Voor reserveringen: Recreatiepark Marswal, Tsjamkedykje 6, 8561 HA Balk, 0514 602089.

Dineren in het restaurant

Paviljoen restaurant Badmeester Keimpe is iedere dag geopend vanaf 10:30 uur.

Het is mogelijk om in het restaurant te dineren. Aangezien wij vaak snel vol zitten is het aan te raden, van te voren te reserveren. Reserveren kan ook telefonisch: 0514 601418 of via de website www.badmeesterkeimpe.nl

Snackbar

Openingstijden: Donderdag tm zondag va 12:00 uur.

 

Wij wensen u een plezierig verblijf in Balk en veel succes tijdens het NK!

 

Locatie / Routebeschrijving

Badmeester Keimpe

Tsjamkedykje 10
8561 HA Balk

Tel.: 0514 601418

JaarNummerStuurmanFokkenistWedstrijd water
2018Word jij dit?Loosdrechtse Plassen
20174365Klaas 't HoenBrechtje van der WerfSlotermeer
20164328Thijs KortWilly BoomsmaBeulakerwijde
20154328Thijs KortWilly BoomsmaBraasemermeer
20144282Erik KortHarry SchuilSlotermeer
20134328Thijs KortWilly BoomsmaLoosdrechtse Plassen
20124328Thijs KortWilly BoomsmaZuidlaardermeer
20114328Thijs KortWilly BoomsmaBeulakerwijde
20104398Ewout KrensAnne KrensBraasemermeer
20094328Jeroen de GrootErik KortRoermond
20084437Taco den OudstenLizette den Oudsten-BaasSneekermeer
20074394Geert GeelkerkenArt Geelkerken Jr.Schildmeer
20064365Klaas 't HoenMarte GlasbergenLoosdrechtse Plassen
20054413Hans van DrunenGerard van DrunenSneekermeer
20044327Maarten JaminFroukje KampenSchildmeer
20034421Ronald LafeberHans van WeeldenAlmaardermeer
20024358Henri BoereRobbert HeisterborgSneekermeer
20014405Ben van den HoornJan H. KoolmeesBeulakerwijde
20004394Geert GeelkerkenArt Geelkerken Jr.Loosdrechtse Plassen
19994419Robert NoordanusGeorg in de MauerSneekermeer
19984413Hans van DrunenHetty van DrunenBeulakerwijde
19974413Hans van DrunenHetty van DrunenBergumermeer
19964411Geert MarkxWill SchonkWesteinder Plassen
19954149Hans van StekelenborgWally van GorpBeulakerwijde
19944402Lodewijk BaasHans van WeeldenBraasemermeer
19934359Taede VisserJan ElzingaSneekermeer
19924359Lodewijk BaasHans van WeeldenBeulakerwijde
19914359Jan Willem van den HondelHerman van EykBraasemermeer
19904342Peter KrensMary KrensIjsselmeer
19894149Bouke KuipersTineke Warring-KuipersBeulakerwijde
19884290Ewout KrensKlaas van WehringLoosdrechtse Plassen
19874327Gerard PabbruweeGaby PabbruweeWesteinder Plassen
19864346Jan Willem van den HondelHerman van EykBeulakerwijde
19854149Bouke KuipersRobert DoornbushSneekermeer
19844255Albert HoflandLuc MunsterBraasemermeer
19834306Wouter HagoortHenry KoningAlmaardermeer
19824266Gerard PabbruweeGaby PabbruweeBeulakerwijde
19814096Jentsje SchraaJappie van der LeySneekermeer
19804139Leo BothHenri BoereBraasemermeer
19794170Martin HeinekeGerard van Drunen Jr.Westeinder Plassen
19784208Rob BreuerLuc MunsterBeulakerwijde
19774170Martin HeinekeKobus van der BergSneekermeer
19764170Bart KraanBart Kraan Jr.Braasemermeer
19753431Jan van ZeilenJohan FreeseAlmaardermeer
19743815Hans en Jetty van der Kooideel John BreuerBeulakerwijde
19733305Jaap HelderJaap AlkemaSneekermeer
19723777Jan van StaverenFerry HoogervorstBraasemermeer
19713588Albert HelderJaap Helder Jr.Loosdrechtse Plassen
19703588Wiebe KortOtto de VriesBeulakerwijde
19693558Albert HelderJaap Helder Jr.Sneekermeer
19683305Jaap HelderJaap Helder Jr.Almaardermeer
19673305Jaap HelderDick Klein-WassinkWesteinder Plassen
19663053Hans van der KooyHans WorstWesteinder Plassen
19653540Homme WesterSander KrikkeSneekermeer
19643305Jaap HelderDick Klein-WassinkWesteinder Plassen
19633044Joop BodegravenTineke BodegravenWesteinder Plassen
19623147Joop HelderTheo WestenSneekermeer
19612536Arnold EndstraCo RaayenWesteinder Plassen
19602756Willem Spaargaren Sr.Jaap Spaargaren Jr.Westeinder Plassen
19592949Homme WesterWybren PostmaSneekermeer
19582752Jan BolHendrik K”nstWesteinder Plassen
19572898Joop HelderBetty HelderWesteinder Plassen
1956512Joop HelderBetty HelderSneekermeer
19552536Arnold EnstraCo RaayenWesteinder Plassen
19542536Fokke JansmaPim van de BergWesteinder Plassen
19532536Joop HelderBetty HelderWesteinder Plassen
19522536Joop HelderBetty HelderWesteinder Plassen
19512536Rieks HelderTheo SmedingSneekermeer
1949753Jacques SwartPiet BooyWesteinder Plassen
19431562Sieb van der MeerJohan van DijkWesteinder Plassen

Sinds 1933 de watersportvereniging voor Balk en Sloten aan het Slotermeer.
Hoofddoel van onze vereniging is het organiseren van activiteiten op het gebied van de watersport voor zowel zeilen als moterbootvaren. Verder worden er diverse avonden met uiteenlopende thema's georganiseerd en cursusen op het gebied van de watersport.

Het Slotermeer ligt tussen de drie plaatsen Sloten, Balk en Woudsend. Drie met tonnen beboeide waterwegen verbinden deze plaatsen met elkaar. Het meer is buiten de vaargeulen soms maar 1,20 meter diep. Aan de oostkant naast de vaargeul is de waterdiepte ongeveer 1 meter.

Bij de Elfstedentocht gaat de route twee keer over het Slotermeer, één keer vanuit IJlst naar Sloten en één keer van Sloten richting Stavoren. Het meer is vaak een flessenhals in de route: het vriest relatief laat dicht en zowel klunen als ijstransplantatie is onmogelijk. Men moet dus wachten tot het ijs op natuurlijke wijze is aangegroeid.

 


 

No Comments Yet.

Praat mee!