NK 2018, Loosdrechtse Plassen

Direct

Inschrijven

Website van de

Vereniging

Evenement wordt verzeild op:

23-26

Augustus

Tot het NK

Op de Loosdrechtse Plassen wordt van 23 tot 26 augustus  het Nederlands Kampioenschap 16m2 verzeild. De organisatie van het evenement ligt in handen van de 16m2 klasse organisatie in samenwerking met de KWVL en het Watersportverbond.

  • Vier dagen wedstrijdzeilen op één van de mooiste locaties van Nederland.
  • Vier dagen gezelligheid met ruim honderd gelijkgestemden.
  • Vier dagen plezier met heerlijk eten, drinken en muziek.
  • Een mini-vakantie van vier dagen…. Dit mag je niet missen !
  • Schrijf in vóór 20 augustus aanstaande en wacht niet tot later te laat is.

Nog even en het is weer zo ver, voor velen het jaarlijkse hoogtepunt, een fantastisch evenement voor ons wedstrijdzeilers: de Nederlandse Kampioenschappen 2018!

Dit jaar worden we van harte welkom geheten door de Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht ook wel de KWVL genaamd. Een schitterende accommodatie en fantastisch wedstrijdwater om gedurende vier dagen een serie mooie wedstrijden te varen. Het afwisselende wal-programma maakt het evenement compleet.

De voorgaande jaren hebben we het qua wal-activiteiten niet helemaal getroffen en daarom hebben we besloten om het dit jaar, zoals al aangekondigd tijdens onze ALV in februari net iets anders aan te pakken. Verder zal wedstrijdleider Paul de Groot, u allen bekend uit onze eigen klasse, met zijn team vier dagen druk doende zijn om een goede startlijn en mooie baan uit te leggen. Het weer kunnen we niet plannen maar met de vakkundige voorbereiding door Klaas 't Hoen en Paul zijn we ervan overtuigd dat het een mooie serie wordt. Mocht de wind zich van haar wispelturige kant laten zien dan hebben we aan Paul iemand die weet wat het is om Zestienkwadraat te zeilen en zal deze ervaring goed van pas komen bij het beoordelen en beslissen als wedstrijdleider.

Bijgaand willen wij u puntsgewijs het programma van de vier NK dagen schetsen. Uiteraard zullen er ook nog wat onderdelen voor u niet helemaal verklapt worden, een verrassing is en blijft natuurlijk altijd leuk!

Aankondiging / Notice Of Race (NOR)
Lees onderaan deze pagina of via de site van de KWVL de NOR/Aankondiging door en u bent dan vooraf goed op de hoogte van het programma. Hieronder een paar highlights:

Inschrijven
Graag zo snel mogelijk, maar in IEDER GEVAL VOOR 19 augustus 23.59 uur via de website www.16m2.nl. Het inschrijfgeld kunt u betalen via Ideal. Daarna inschrijven lukt niet meer! Het inschrijfgeld bedraagt € 100,- per boot (vorig jaar 125,-) en dit is voor 2 personen inclusief het geweldige diner op vrijdag en inclusief de dagelijkse wal-activiteiten. Niet leden van de KO 16m2 kunnen ook meedoen, maar betalen € 130,- per boot.
Aanrader: wordt lid als je dit nog niet bent. Dit gaat eenvoudig via www.16m2.nl en kost slechts 35,- per jaar.

Ontvangende vereniging
Koninklijke Watersport-Vereeniging 'Loosdrecht' gelegen aan de Oud Loosdrechtsedijk 151-153, 1231 LT Loosdrecht. 035- 582 45 93 en administratie@kwvl.nl. Meer informatie te vinden via:  https://www.kwvl.nl/contact waaronder de gegevens van het havenkantoor, informatie aangaande parkeren en het restaurant/de sociëteit met haar openingstijden.

Registratie
Donderdag 23 augustus 8.30 - 10.30 uur. Zorg dat u op tijd komt want de opening is gepland om 10.45 uur. Mocht u op woensdag willen komen dan graag even vooraf contact opnemen met de havenmeester via havenmeester@kwvl.nl (zie ook onder).

Overnachten
Uiteraard kunt u in Loosdrecht of omliggende plaatsen een plek zoeken om in een hotel of B&B te overnachten als je niet je eigen bed opzoekt, maar dit laten we aan de deelnemers zelf over. Heeft u een tent of camper en wilt u graag bij de KWVL overnachten dan kan dat echter er is beperkt plaats.  Wij wijzen u er wel op dat er geen "camping" van gemaakt mag worden met picknicktafels, waslijnen, BBQ's etc.. Het is de bedoeling om gelegenheid tot overnachting te bieden. Het ligt wat gevoelig en men wil graag de gelegenheid bieden, zonder overige leden het gevoel te geven op een camping aanbeland te zijn!
Voor de campers is er plaats op terrein P-Noord, dat is het terrein aan de overzijde van de weg. De tenten krijgen een plek achter de parkeerplaats Zuid, de zgn. trailer plaats. Daar zullen trailers weggehaald worden om een redelijke gelegenheid te creëren. Het dringende verzoek is om vooraf even per mail contact op te nemen met de havenmeester: havenmeester@kwvl.nl. Plaatsen worden toegewezen op volgorde van aanmelding, dus wie het eerst komt.....

Logistiek
Voor het parkeren van auto's, trailers, de toewijzing van ligplaatsen van Zestienkwadraten en moederschepen en het te water laten van boten, geldt dat te allen tijde de aanwijzingen opgevolgd dienen te worden die door de havenmeester en vrijwilligers worden gegeven bij aankomst op de vereniging in Loosdrecht.

Wal-programma
Op donderdag zullen we na de wedstrijden aan de wal muzikaal onthaald worden en is er alle gelegenheid om met elkaar de eerste zeildag door te nemen, de vakanties te bespreken en een drankje te nuttigen. Uiteraard kan er op deze avond gegeten worden bij de KWVL en dit is voor eigen rekening. Pos Catering verzorgt een Indonesische rijsttafel voor € 16,- pp bij inschrijving en €20,- pp bij opgave op de dag zelf. Laat via het inschrijfformulier weten of u deze dag blijft eten en zo ja, met hoeveel personen. Denk zelf even aan het doorgeven van eventuele dieetwensen (dit kan ook doorgegeven worden via promotie@16m2.nl).

Op vrijdag willen we het dit jaar anders aanpakken dan we in voorgaande jaren gedaan hebben en daarom hebben we besloten om te gaan voor een 'seated dinner' in de sociëteit. Geen (plastic) bordje op schoot en wegwerpbestek maar met linnen gedekte tafels, wijn- en waterglazen, servetten etc. Een stijlvol diner bestaande uit een amuse van gemarineerde zalm met dressing, brood en boter. Daarna een slow cooked kalfs-lende op bord geserveerd met groenten, pommes gratin, frites met mayonaise en groenten in schalen. We sluiten af met Hemelse aardbeien (witte chocolademousse met aardbeien, vanille-ijs, aardbeiencoulis en slagroom). Loopt het water u nu al in de mond? Nog even wachten, op 24 augustus is het zover en alle deelnemers zijn uitgenodigd! Heeft u nu dieetwensen geef dit dan door via je inschrijfformulier, dan kunnen we hier rekening mee houden. Zijn er niet zeilende partners of kinderen die ook een vorkje mee willen prikken geef ook dit dan tijdig via het inschrijfformulier door. Kosten voor een extra gast aan tafel zijn € 29,50 per persoon.
Tijdens het diner zullen we muzikaal vermaakt worden en erna zal er volop gelegenheid zijn om de voetjes van de vloer te krijgen. Het belooft gezellig te worden!

Op zaterdag wederom een muzikaal onthaal en de nodige gezelligheid om de laatste avond te vieren. In ieder geval is er ook deze zeildag weer de mogelijkheid om bij Pos Catering een dagschotel te bestellen. Dan staat op het menu: lasagne voor € 12,50 pp als u bij inschrijving opgeeft met hoeveel personen u komt en op de dag zelf te bestellen voor € 15,- pp.
Op vrijdag eten we in de sociëteit, de andere dagen kunt u ook buiten op de veranda eten.

Ontbijt en lunch
Iedere dag kunt u in de sociëteit ontbijten en lunchen. U hoeft dit niet te reserveren. Dit is wel voor eigen rekening.

Zondag - afsluiting
Op zondag zal een ieder na de laatste wedstrijd druk doende zijn om de boten weer op de trailers te en alle spullen in de auto te krijgen. We zullen zo spoedig mogelijk daarna de nieuwe kampioenen huldigen tijdens de prijsuitreiking en zorgen dat u op redelijke tijd kunt vertrekken.

Wij hebben er zin in en verheugen ons op uw aanwezigheid en deelname. U/jullie ook?  Aarzel dan niet en schrijf nu in via www.16m2.nl!

Sportieve groet,
Bestuur 16m2 KO


Vanaf 1943 werden de Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd door het KNWV. In het begin jaren werden er slechts 12 a 13 deelnemers (regioafgevaardigden) toegelaten op basis van seizoensprestaties.
In 1968 was het de zestienkwadraat klassenorganisatie zelf, die er als eerste organisatie in slaagde een voor een ieder toegankelijk open Nederlands Kampioenschap te organiseren met een voorafgaand poulesysteem waar na de selectie een kampioensgroep en een evenementsgroep wordt gevormd. Het aantal meetbriefhouders is de laatste jaren constant. In 1985 waren er nog 104 aan de start, tegenwoordig rond de 70 schepen.

 

JaarNummerStuurmanFokkenistWedstrijd water
2018Word jij dit?Loosdrechtse Plassen
20174365Klaas 't HoenBrechtje van der WerfSlotermeer
20164328Thijs KortWilly BoomsmaBeulakerwijde
20154328Thijs KortWilly BoomsmaBraasemermeer
20144282Erik KortHarry SchuilSlotermeer
20134328Thijs KortWilly BoomsmaLoosdrechtse Plassen
20124328Thijs KortWilly BoomsmaZuidlaardermeer
20114328Thijs KortWilly BoomsmaBeulakerwijde
20104398Ewout KrensAnne KrensBraasemermeer
20094328Jeroen de GrootErik KortRoermond
20084437Taco den OudstenLizette den Oudsten-BaasSneekermeer
20074394Geert GeelkerkenArt Geelkerken Jr.Schildmeer
20064365Klaas 't HoenMarte GlasbergenLoosdrechtse Plassen
20054413Hans van DrunenGerard van DrunenSneekermeer
20044327Maarten JaminFroukje KampenSchildmeer
20034421Ronald LafeberHans van WeeldenAlmaardermeer
20024358Henri BoereRobbert HeisterborgSneekermeer
20014405Ben van den HoornJan H. KoolmeesBeulakerwijde
20004394Geert GeelkerkenArt Geelkerken Jr.Loosdrechtse Plassen
19994419Robert NoordanusGeorg in de MauerSneekermeer
19984413Hans van DrunenHetty van DrunenBeulakerwijde
19974413Hans van DrunenHetty van DrunenBergumermeer
19964411Geert MarkxWill SchonkWesteinder Plassen
19954149Hans van StekelenborgWally van GorpBeulakerwijde
19944402Lodewijk BaasHans van WeeldenBraasemermeer
19934359Taede VisserJan ElzingaSneekermeer
19924359Lodewijk BaasHans van WeeldenBeulakerwijde
19914359Jan Willem van den HondelHerman van EykBraasemermeer
19904342Peter KrensMary KrensIjsselmeer
19894149Bouke KuipersTineke Warring-KuipersBeulakerwijde
19884290Ewout KrensKlaas van WehringLoosdrechtse Plassen
19874327Gerard PabbruweeGaby PabbruweeWesteinder Plassen
19864346Jan Willem van den HondelHerman van EykBeulakerwijde
19854149Bouke KuipersRobert DoornbushSneekermeer
19844255Albert HoflandLuc MunsterBraasemermeer
19834306Wouter HagoortHenry KoningAlmaardermeer
19824266Gerard PabbruweeGaby PabbruweeBeulakerwijde
19814096Jentsje SchraaJappie van der LeySneekermeer
19804139Leo BothHenri BoereBraasemermeer
19794170Martin HeinekeGerard van Drunen Jr.Westeinder Plassen
19784208Rob BreuerLuc MunsterBeulakerwijde
19774170Martin HeinekeKobus van der BergSneekermeer
19764170Bart KraanBart Kraan Jr.Braasemermeer
19753431Jan van ZeilenJohan FreeseAlmaardermeer
19743815Hans en Jetty van der Kooideel John BreuerBeulakerwijde
19733305Jaap HelderJaap AlkemaSneekermeer
19723777Jan van StaverenFerry HoogervorstBraasemermeer
19713588Albert HelderJaap Helder Jr.Loosdrechtse Plassen
19703588Wiebe KortOtto de VriesBeulakerwijde
19693558Albert HelderJaap Helder Jr.Sneekermeer
19683305Jaap HelderJaap Helder Jr.Almaardermeer
19673305Jaap HelderDick Klein-WassinkWesteinder Plassen
19663053Hans van der KooyHans WorstWesteinder Plassen
19653540Homme WesterSander KrikkeSneekermeer
19643305Jaap HelderDick Klein-WassinkWesteinder Plassen
19633044Joop BodegravenTineke BodegravenWesteinder Plassen
19623147Joop HelderTheo WestenSneekermeer
19612536Arnold EndstraCo RaayenWesteinder Plassen
19602756Willem Spaargaren Sr.Jaap Spaargaren Jr.Westeinder Plassen
19592949Homme WesterWybren PostmaSneekermeer
19582752Jan BolHendrik K”nstWesteinder Plassen
19572898Joop HelderBetty HelderWesteinder Plassen
1956512Joop HelderBetty HelderSneekermeer
19552536Arnold EnstraCo RaayenWesteinder Plassen
19542536Fokke JansmaPim van de BergWesteinder Plassen
19532536Joop HelderBetty HelderWesteinder Plassen
19522536Joop HelderBetty HelderWesteinder Plassen
19512536Rieks HelderTheo SmedingSneekermeer
1949753Jacques SwartPiet BooyWesteinder Plassen
19431562Sieb van der MeerJohan van DijkWesteinder Plassen

De Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht - kortweg KWVL of KWV 'Loosdrecht' - is de oudste watersportvereniging van Loosdrecht. De vereniging werd opgericht op 10 april 1912 en is thans de grootste watersportvereniging van het land.

Van meet af aan is de vereniging gevestigd aan de Loosdrechtsedijk in Oud-Loosdrecht aan de eerste plas van de Loosdrechtse Plassen. Ter gelegenheid van het vijfde lustrum van de vereniging in 1937 verleende koningin Wilhelmina het predicaat Koninklijk. De kleuren van de vereniging zijn groen en geel, verwijzend naar de kleuren van de in Loosdrecht weelderig tierende gele plomp. In 2012 vierde de vereniging haar 100-jarig bestaan, onder andere met een door koningin Beatrix vanaf de Groene Draeck afgenomen vlootschouw.

 

Tweets over #NK16m2

 

No Comments Yet.

Praat mee!