NK 2019, Sneekermeer

NK Sneek 2019

Voor je het weet is het weer zover, ons NK 2019, dit keer op het Sneekermeer!
De voorbereidingen zijn in volle gang om er een groots en succesvol NK van te maken. De eerste boten staan ingeschreven en wij gaan er vanuit dat snel velen zullen volgen!
De uitvalsbasis voor ons NK zal de Roerkoning op het starteiland worden. Voor degenen die hier niet bekend zijn; de Roerkoning is het trainingscentrum en clubhuis van de Koninklijke Watersport Vereniging Sneek (KWS), met eigen haven!
Vier dagen alles en iedereen bij elkaar op het starteiland is de garantie voor een TOP-EVENEMENT!

Trainingscentrum en Clubhuis van de KWS, de “ROERKONING”
Voor deelnemers aan wedstrijden zijn er uitgebreide kleedruimtes, douche- en toiletvoorzieningen, instructieruimtes, een slaapaccommodatie voor 32 personen en een EHBO-ruimte.

Wat kan je allemaal verwachten tijdens ons NK?

Iedere boot een eigen ligplaats!
Om te beginnen krijgen jullie in de week voorafgaand aan het NK een persoonlijke ligplaats toegewezen. Het nummer dat je toegewezen krijgt correspondeert met het nummer op de kade. Tussen de Roerkoning en de kraan op het eiland zijn voldoende ligplaatsen voor ons allemaal. Om ervoor te zorgen dat je niet iedere keer op zoek moet naar je spullen als je aanlegt hebben we het idee opgevat om je een vaste plaats toe te kennen. Dit zal dan gedurende het NK jouw ligplaats zijn.

Overnachten geen probleem!
Sinds begin dit jaar vaart er een nieuwe pont tussen het starteiland en de vaste wal. Het mooie van deze pont is dat er naast personen nu ook heel makkelijk caravans, campers en dergelijke mee het eiland op kunnen. Kamperen is ook alle ruimte voor. Kortom, iedereen kan direct bij de boot en het clubhuis verblijven.

Campers en caravans
Met ingang van het seizoen 2019 zijn op het Starteiland 10 camperplaatsen beschikbaar, inclusief stroom- en watervoorziening. (Uitsluitend beschikbaar voor deelnemers aan ons NK).
Reserveren is mogelijk via de havenmeester. Zie onder voor de contactgegevens.

Kamperen
Op het eiland is het voor deelnemers aan wedstrijdseries en trainingen tevens toegestaan om te kamperen.

Tarieven
De kampeertarieven 2019 voor campers en tenten zijn:

  • Campers zijn per overnachting stageld verschuldigd van € 21,00 per camper en € 2,50 per persoon. Dit kan worden afgerekend bij de havenmeester. Bij de afrekening van kampeergelden is legitimatie verplicht. Voor de overzet (retour) van de camper met de pont wordt € 15,00 gerekend en € 2,00 per passagier.
  • Kampeerders zijn per tent en per overnachting stageld verschuldigd van € 10,00 per tent en € 2,50 per persoon. Bij de afrekening van kampeergelden is legitimatie verplicht.
  • voor niet-ingezetenen van de gemeente Súdwest-Fryslân worden ligplaats- en kampeertarieven verhoogd met watertoeristenbelasting (bedrag voor 2018 €1,25 p.p. per nacht.)

Overnachten in de Roerkoning
Een andere optie voor overnachten op het eiland is in de Roerkoning. Voor een klein bedrag per nacht kan er door de deelnemers + aanhang gebruik worden gemaakt van de slaapzalen in de Roerkoning.

Aanmelden slaapplaats Roerkoning;
Als je gebruik wilt maken om in de Roerkoning te slapen tijdens het NK dan dien je je aan te melden via de site van de KWS. Via onderstaande link kom je op het aanmeld formulier terecht.
https://www.kws-sneek.nl/faciliteiten/trainingscentrum/reserveren/reserveren-roerkoning-overnachting.htm?steID=6&itmID=18168

Er wordt dus prima voor ons gezorgd!
De vrijwilligers van de KWS zullen iedere ochtend aanwezig zijn om ons te voorzien van koffie /thee en tussen de middag als we aan de kant komen kan er ook geluncht worden in de Roerkoning met diverse broodjes tegen absolute bodemprijzen.
Na de wedstrijden zal de bar ook geopend zijn en sluiten we de dag af met een borrel en versnapering.

Vrijdagavond, splitsing diner en feest!
Op vrijdagavond zal ons inmiddels traditionele splitsing diner plaatsvinden
Na de wedstrijden zullen we ons verzamelen bij de Roerkoning voor een borrel . Vanuit hier zullen we gezamenlijk met sloepen vertrekken naar de locatie van ons diner. Tijdens deze vaartocht zal er uiteraard voor een versnapering aan boord worden gezorgd! (de locatie is eventueel ook per auto bereikbaar). Na de feestavond zullen de sloepen iedereen weer terugbrengen naar het starteiland.

Twee kaarten hiervoor zijn uiteraard inbegrepen in het inschrijfgeld. Méér kaarten nodig ? Je kan dit direct bij inschrijving aangeven.

Donderdag- en zaterdagavond, word je ook verzorgd!
Gastvrouw Jodi van It Foarunder zal op deze avonden een speciaal NK 16m2 diner aanbieden bij haar in het restaurant, ook op het starteiland. Later meer hierover.

Moederschepen zijn ook van harte welkom!
Met de havenmeester is de afspraak gemaakt dat de moederschepen ook zo dicht mogelijk bij de Roerkoning een eigen ligplaats krijgen. Onder het mom van hoe meer zielen hoe meer vreugd hopen we dat iedereen met een moederschip dan ook in deze haven zal gaan liggen.

De tarieven 2019 voor passanten zijn:

  • per boot en per overnachting: € 1,40 per meter, incl stroom, milieuheffing en btw
  • voor niet-ingezetenen van de gemeente Súdwest-Fryslân worden ligplaats- en kampeertarieven verhoogd met watertoeristenbelasting (bedrag voor 2018 €1,25 p.p. per nacht.)

Graag vooraf contact opnemen met de havenmeester, zie onder.

Voor nu hoop ik jullie even geüpdatet te hebben van de ontwikkelingen tot zover, later meer over het volledige programma.

Het lijkt me nu eerst tijd dat iedereen zich vast inschrijft, want dit NK gaat er één worden die je niet wilt missen!

Inschrijven NK

 

Groet, Klaas

 

Havenmeester
Het kantoor is geopend in de weekeinden vanaf vrijdag tot en met zondag tussen 9.00 – 11.00 uur en tussen 17.30 en 20.30 uur.
Doordeweeks volgens rooster op het mededelingenbord in het Havenkantoor.

Contactgegevens Havenmeester:
Harold J. Dijkstra
Telefoon: 06-38 75 40 54
E-mail: havenmeester@skarsweagen.nl

 

Evenement wordt verzeild op:

22-25

augustus

 

 

 

 

No Comments Yet.

Praat mee!