Boot Holland 2019

Boot Holland 2019

Watersportbeleving voor jong en oud(er) 

Boot Holland is traditioneel dé aftrap van het watersportseizoen. In vier hallen tonen 250 bedrijven als eerste hun laatste nieuws. Kleinschalig met een provinciaal karakter met vooral veel stalen motorboten is Boot Holland door blijvende innovaties uitgegroeid tot de meest vooraanstaande allround watersporttentoonstelling in de Benelux. De 29-ste editie is van 8 t/m 13 februari 2019 in het WTC Expo in Leeuwarden.  

Want hoewel de staalbouw nog steeds een belangrijke categorie is, is het allang niet meer de enige poot waarop de beurs drijft. Met open vis- en dagboten, zeiljachten, polyester motorjachten, sloepen van klein tot groot en van waterverplaatsers tot snelvarende exemplaren, motoren in- en outboard, accessoires, dienstverlenende bedrijven, organisaties en verenigingen is er op Boot Holland voor een ieder wel iets te vinden. Niet zo gek dat steeds meer standhouders er voor kiezen om op Boot Holland voor het eerst hun nieuwste product te presenteren. Voorbeelden hiervan zijn Brandsma Jachten, De Stille Boot, Vedette Jachtbouw, Tornado Sailing, Bootcentrum Geertsma, Webasto en Pollard Jachtbouw.

Laagdrempelig
Boot Holland is vooral ook een no nonsense beurs. Laagdrempelig met de juiste atmosfeer. Een ruime direct nabij de twee ingangen gelegen parkeergelegenheid waar je voor vier euro per dag de gehele dag je auto kwijt kunt.  

Innoveren
Blijvend innoveren werpt zijn vruchten af. Laatste voorbeeld daarvan is het Funpaviljoen. Ingegeven door een toenemende populariteit van het suppen vier jaar geleden begonnen met een grootte van 200 m², staat er nu centraal in dit paviljoen een groot bassin en is het vloeroppervlak toegenomen tot ruim 1.000 m². En komen er steeds meer funsporten bij zoals skimboarden, kiten, waterskiën en surfen.

Vaste waarde zijn intussen ook de jong gebruikte motorjachten. In de Keltenhal zijn er diverse fraaie occasions van Jachtbemiddeling Van Veen. Smelne Yachtcenter presenteert een selectie jong gebruikte jachten in de Saksenhal.

Nieuw op deze 29-ste editie is het Recreatiepaviljoen. Hier staan niet alleen verhuurbedrijven van motor- en zeiljachten maar ook vertegenwoordigers van gebieden en plaatsen waar je met je boot naartoe kunt voor een vakantie, of een korter verblijf. Verder wordt het Varend Erfgoed Plein flink groter, zijn vrijwel alle belangenverenigingen vertegenwoordigd en wordt het vooral een kijk en doe plein.

Het doe-het zelf informatie paviljoen is een unieke plek op de beurs waart men allerhande informatie kan vergaren als het gaat om het onderhoud van uw boot. Ook kunt u op dit plein terecht voor vragen als, wat moet ik  doen als ik schade heb. Een paviljoen vol innovatie, demonstraties en informatie.

Bovenstaande maakt van Boot Holland meer dan bootjes kijken. Namelijk een beleving, en eentje voor jong en oud.

Prijzen: De entree bedraagt € 14,50 voor volwassenen en jeugd t/m 12 jaar mag gratis naar binnen. Online tickets € 12,50 Parkeren kost € 4.

No Comments Yet.

Praat mee!