Van uw voorzitter (2)

Al een beetje bijgekomen van het AVG bombardement ? Afgelopen vrijdag 25 mei is de nieuwe Europese wet van kracht geworden en schoot pardoes half Nederland in een kramp… van alle kanten kwamen de verklaringen… “Wij hebben de Privacyverklaring bijgewerkt”… “Wat u moet weten over ons privacy beleid”… “Wij hebben maatregelen getroffen”… “Hierbij uw inloggegevens om ons Privacy reglement”… “Wij vragen je om via deze link”… “Kijk hier”… enz enz.

En ja, ook ik schreef in mijn eerste “Van uw voorzitter” dat hier nogal wat werk aan vast zit en ons nog maanden zal bezighouden. Nou nee dus. We houden het simpel.

Natuurlijk hebben wij uw NAW gegevens en weten we dat u een prachtige Zestienkwadraat heeft met zeilnummer 1234, dat u aan wedstrijden meedoet en wel eens vermeld wordt in een verslag of (nog leuker) wel eens met een mooie actiefoto te vinden bent op onze website, facebook of in de schitterende jaarlijkse glossy… ja, en… wat is hier mis mee..? Wat mag er nu plots niet meer..?

Iedere praatzender heeft menige overheidsdienaar, jurist en zelfbenoemde specialist aan de tand gevoeld om helder te krijgen wat er nu verandert ten opzichte van de wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Niet veel dus. Alhoewel… de maximale boete is met een slordige 19 miljoen verhoogt (van 820.000,- naar 20.000.000,- of 4% van de wereldwijde omzet).

Dat wij net als iedere sportvereniging een ledenadministratie voeren en verslagen maken van wedstrijdevenementen, van de sportieve prestaties en bijzondere gebeurtenissen zal ieder weldenkend mens de logische consequentie vinden van het lidmaatschap en het deelnemen aan evenementen. Voor zover mij bekend hebben we daar de afgelopen 23 jaar (zolang bestaat de Wbp) geen problemen mee gehad en verwachten wij die ook niet in de toekomst. Er worden geen bijzondere persoonsgegevens verzameld of opgeslagen en leden die opzeggen worden uit de administratie verwijderd.

Om niet achter te blijven in de vaart der volkeren hebben we kort en krachtig samengevat hoe uw klasse organisatie omgaat met persoonsgegevens. U vindt de Privacy verklaring op www.16m2.nl onder “Organisatie”.

Voor alle duidelijkheid… mocht u bezwaar hebben tegen vermelding in verslagen en dergelijke, geen prijs (meer) stellen op ontvangst van digitale nieuwsbrieven of andere vragen die verband houden met de AVG dan verzoeken wij u even contact op te nemen met Leonie Mooyman te bereiken via secretaris@16m2.nl .

Reinout Klapwijk

No Comments Yet.

Praat mee!