In de ALV van maart 2019 is Wim benoemd als opvolger van Leonie Mooyman, secretaris van onze klasse-organisatie. Via zijn dochters is Wim jaren geleden besmet geraakt door het 16m2-virus. De symptomen: een niet aflatende ijver om hun oude toer-kwadraten soms tegen beter weten in drijvend te houden en na zijn pensionering: het bouwen in 2017-2018 van de 4454. Pas in die periode komt de klasse-organisatie ook echt in beeld. De klasse-organisatie blijkt een belangrijke “kennisbank” waar hij dan als nieuw lid graag en veel gebruik van maakt. Ook voor het behoud van die kennis is het dus goed dat er een KO is!

Pas in het seizoen 2018 maakt Wim met de 4454 voorzichtig (gelijk NK-sprint op De Belter) kennis met het wedstrijdzeilen. “Wat valt er -ook wanneer je van jongs af zeilt- veel te leren en ontdekken in deze sport.” Een eerste echte wedstrijd training staat dus gepland.

Als secretaris van de KO hoopt Wim zijn taak “netjes” te vervullen.  Zijn ambitie als nieuwbakken bestuurslid: “Wat zou het geweldig zijn wanneer de KO ook een mooi veld kwadraten op het water weet te brengen voor een toertocht van een dag of twee, drie.”

4454