Goudse Zeilweek

Afgelopen weekeinde zijn de bekende Goudse Pinksterwedstrijden verzeild, een serie met een rijke historie. De wedstrijden worden verzeild op twee plassen: de's-Gravenbroekse Plas en de Elfhoevenplas. Alleen niet dit keer, zaterdag, de hele dag een stormachtige wind waardoor alle wedstrijden zijn afgelast. Het comité had alle ingeschreven deelnemers per mail op de hoogte gesteld, zaterdag geen wedstrijden! Eerst denk je nog: Op vrijdagavond dat is wel heel kort door de bocht, maar niets is minder waar, een hele goede beslissing.

Dan de zondag, een lopend windje, zeg kracht 2 met een plusje en vaak bij de kanten een minnetje. Een behoorlijk deelnemersveld, zelfs zeilers uit Groningen, Loosdrecht, de hoofdprijswinnaar van de Gouden Ouden en de nummer twee van dat evenement (Kralingen Rotterdam), waren ook van de partij. In het veld van zeilers gaven 4 oud-kampioenen uit onze klasse en de huidige kampioen presentatie van hun kunnen. Lisette, heel stoer, liet zien ook als stuurman goed uit de voeten te kunnen met de 4437, petje af! De startlijn niet al te ruim bemeten, was de eerste hindernis, goed uit de startblokken wegkomen is op kleine plassen toch een eerste vereiste, gaf wat hoofdbrekens, ook voor het comité, de wind draaide naar alle kanten! De in- de- windse boeien zijn daar een vraagstuk op zich, soms lijkt het op geluk, (zonder geluk vaart niemand wel), maar er zijn zeilers, die er toch meer kijk op hebben dan anderen, Jeroen van Catz met zijn Wendy, gedeelde eerste plaats, is zo iemand. Deze dag zijn er 4 wedstrijden verzeild, maar de laatste wedstrijd van die dag kan je bestempelen als een sprintwedstrijd; vanwaar de haast comité?

De Goudse kenmerkt zich door een aantal bijzonderheden, wedstrijdzeilen op twee plassen, een doorvaart tussen de twee plassen net breed genoeg om doorheen te kunnen, wandelaars, die zo vriendelijk zijn de brug te bedienen, takelen bij twee clubs, maar ook bier bij twee clubhuizen, niet onbelangrijk.... En dat het wedstrijdzeilen niet gebonden is aan leeftijd, lieten Leo Willemsen en Lodewijk Baas zien, de vijfde en zesde plaats met een gelijk aantal punten, proficiat kerels.

Kortom een geslaagde dag van een evenement met de naam Goudse Zeilweek!

4398

No Comments Yet.

Praat mee!