NK Sprint 2017

Voor het eerst dit jaar werd het NK sprint georganiseerd. Het leek mij erg leuk om mee te doen samen met mijn vader, vandaar dat ik hem heb gevraagd voor dit evenement. Zijn antwoord was in eerste instantie nee, maar hij was gelukkig simpel over te halen.

Zo reden wij op vrijdag avond naar Rotterdam waar we in twee dagen enorm veel wedstrijden zouden gaan zeilen. Bij Kralingen aangekomen was het vrij rustig. We hebben de 16 kwadraat op het terrein neergezet en zijn toen naar ons hotel gegaan om daar een paar biertjes te drinken.

De voorspellingen voor zaterdag waren prima, windkracht 2/3 met kans op wat buien.

Zeilen op Kralingen is toch wel bijzonder. De wind draait extreem en zorgt voor vreemde situaties. Hierdoor was het mogelijk om slecht te starten en toch met een aantal winddraaiingen nog redelijk boven te komen. Het lukte het comité zaterdag om in een hele korte tijd een heleboel wedstrijden te laten varen. Alle deelnemers waren verdeeld in vier groepen waarbij telkens twee groepen tegen elkaar zeilden. Dit was helemaal prima omdat we zo in niet al te grote velden een wedstrijd voeren. Het zorgde er ook voor dat je na een aantal wedstrijden totaal geen idee had hoe iedereen gezeild had en hoe het klassement er ongeveer uit zou zien. Er werd behoorlijk wisselend gevaren, zo waren er mensen die een wedstrijd eerste werden en de wedstrijd daarna laatste. Veel tijd om daarover na te denken was er niet, want we startten aan één stuk door.

Tussen de middag was er een prima lunch geregeld waarna we de rest van de 11 wedstrijden van die dag gingen varen.

Vanwege de zachte wind heb ik het heel even mijn vader over de rolltack gehad. Met de woorden: “oude mensen leer je niks nieuws meer” hebben we deze dus niet gebruikt dit weekend. De laatste keer dat we samen gezeild hadden was toch ongeveer 7 jaar geleden geweest, het was dan ook super gaaf om weer met mijn vader in een boot te zitten. Wanneer ik tegen hem zei: “nou weet ik het niet meer” zei hij: “jij stuurt, jij bedenkt het ook maar”.  Na de wedstrijden was er genoeg gezelligheid  en hebben we s ’avonds heerlijk gegeten met Paul en Diane.

Voor zondag stonden er ongeveer 7 wedstrijd gepland. Ik wilde heel graag een plek bij de eerste tien halen en na zaterdag stonden we 13e. Dat viel me toch wel een beetje tegen. Alles stond heel erg dicht bij elkaar dus er was nog van alles mogelijk. S ’ochtends werden we 2,1,2 en 9. Daar waren we onwijs tevreden mee. Na wederom een heerlijke lunch gingen we weer het water op voor de laatste drie wedstrijden. Na er veel grappen over gemaakt te hebben moest mijn vader nu toch wel zijn maat M trapezebroek aantrekken. Trapezestaan op Kralingen, levensgevaarlijk omdat de wind ook zo ineens van de andere kant kan komen, maar het moest toch echt.  Die middag werden we 1, 1 en 3. Mega tevreden en wat was dat onwijs genieten!

Door de vele wedstrijden hadden we geen idee wat de eindstand was geworden. Hier moesten we even op wachten, maar dat was helemaal niet verkeerd met een biertje in de zon en Feyenoord op de achtergrond. Uiteindelijk wonnen Klaas en Brechtje het NK sprint, werden Taco en Lisette den Oudsten tweede en Gerrit en ik derde. Daar waren we echt superblij mee!  Wat een prachtig weekend, wat een gastvrijheid en wat een gezelligheid! Ik wil iedereen bedanken voor de organisatie, hopelijk volgend jaar weer!!

Groet,

Jansje en Gerrit (4378)

No Comments Yet.

Praat mee!