Schildweek 2018

Tijdens de Schildweek van 2017 ontstond onder een aantal ouders van de Flitskinderen die normaliter zelf vaak in de Valk zeilen op het Sneekermeer het idee om in 2018 in Valken deel te nemen aan de Schildweek. Door omstandigheden bleef de inschrijving echter beperkt tot 1 valk. Tijdens het NK van de Flitsklasse op het Schildmeer, de week voor de Schildweek, werd daarom door de kwadraat klasse hard gelobbyd om deze enige inschrijver te overtuigen dan maar in de 16m2 mee te gaan doen.

Na overleg met Rudy van Oosten bleek dat de 4304 ongebruikt in de loods stond en dat we dat schip mochten lenen. 

Voordat dit goed en wel rond was, had Wim Wind onze inschrijving al aangepast, en aldus geen valken in de Schildweek 2018, maar wel een extra kwadraat aan de start.  

Na wat attributen en stof te hebben verwijderd kon de 16m2 te water. Geen lekkages dus op naar onze eerste wedstrijd. Nog even kijken hoe alles staat, dat kon wel beter, maar eerst maar eens varen. De eerste wedstrijden bij de eerste tien en steeds weer wat bijstellen. We konden natuurlijk mooi afkijken bij de andere toppers. Jaap ging met Janniek de eerste wedstrijden als een speer en streed een verwoede strijd uit met Jeroen, die alleen het weekeinde meedeed. Uiteindelijk hadden we de boot goed aan de praat, konden we goed meekomen en voeren we met de eersten mee. Dit monde uiteindelijk uit in een derde plek overall en zelfs winst in de Schildweek serie! 

Deze Schildweek kan bestempeld worden als zeeeeeer warm (zeker bij het opruimen op de laatste dag) en heel mooi zeilweer. De Schildweek is per definitie een supergezellige zeilweek, die voor de klasse een echte aanrader is. En niet onbelangrijk: elke dag is er wel ’s avonds feest met muziek. Gewoon op de jaarprijs kalender zetten dus, dan komen er vast nog meer meedoen. Wij hebben in ieder geval genoten van ons 16m2 avontuur, erg leuk en voor herhaling vatbaar.

 

Marcel van der Kooi en Menno Huisman

 

Kijk hier voor de uitslagen van de Schildweek:

Uitslagen Schildweek 2018

 

 

No Comments Yet.

Praat mee!