TT Nieuwkoop 21 en 22 april 2018

Geen jaarprijsevenement, maar absoluut de moeite waard om het seizoen mee te starten.
WSV Noord-Zuid Nieuwkoop een altijd gezellige vereniging met enthousiaste watersporters en vrijwilligers, waar veel zeilers zich welkom en thuis voelen.
Over het bekende bruggetje bij de familie Tijsterman staat de kraancrew onder leiding van Edwin de kwadraten op te wachten om ze snel te laten zwemmen.
Voor velen was dit weekend het eerste weekend van het seizoen, dus even bijpraten onder het genot van koffie.
Met 17 deelnemers met name uit het Westen (Kralingen, Nieuwkoop, Reeuwijk), waaronder de enthousiaste debutanten Wibe en Onno de Gast in de 4412. Welkom in onze mooie klasse mannen.
De weersomstandigheden waren voor de tijd van het jaar super. Wind 2-3 Bft bij 20-24°C. Nog geen drie weken geleden met de paaswedstrijden dik aangekleed, ijsmutsen en handschoenen, maar dit weekend korte broek, zonnebril en pet op.
De veenbonkliefhebbers waren zeer te spreken over de omstandigheden onder water.
Grote veenbonken met daarop geparkeerde zestien kwadraten werden dan ook regelmatig waargenomen. Een betere voorbereiding voor de Veenbonkencup is bijna niet voor te stellen.

Onder leiding van de altijd goedlachse Theo Meus zijn er zes wedstrijden gevaren met een duidelijke hoofdprijswinnaar Henri Boere met op zaterdag Marten en zondag Robert Heisterborg als bemanning. Wat fijn om Robert weer op het water te zien.
De tweede plaats was nipt voor Ewout en Anne Krens. Op een derde plaats gevolgd door Reinout Klapwijk en Henk van Bohemen.

Dankjewel WSV Noord-Zuid Nieuwkoop voor dit mooie weekend, jullie inzet en gezelligheid.

Henk van Bohemen 4452


Uitslagen

No Comments Yet.

Praat mee!