Veenbonkencup 2018

Jan de Haan een stukje schrijven voor de Veenbonken? Hij is toch niet 3e geworden? Klopt!, maar zaterdag wel! En daarom in aanvulling op al die vorige keren, nu ook een verhaaltje van de zaterdag. 

Het begon eigenlijk 2 weken ervoor, tijdens de NK sprint op de Belter. Daar meldde ik dat ik er niet bij kon zijn i.v.m. een 65e verjaardag waarvoor een goede vriendin van ons een groot feest organiseerde. Kan niet, jullie moéten komen, wij gaan je wel afmelden, waar staat deze vriendin? Tjah, de Veenbonken wilden we toch eigenlijk niet missen, maar ook Alette moest worden overtuigd. Nou, dáár hebben jullie je best op gedaan. Met een fantastisch slaapadres bij Bas en Hettie kon het feest beginnen. En een feest werd het! 

Eerst een bakkie doen. Kennen jullie dat? Zaterdagmorgen bij Edwin, heerlijk! Even bijkletsen, de boot het water in en Miriam en Kasper gebeld, die kwamen uit Tilburg en waren er al. Kasper zou in de rescue meevaren, maar er bleek een bemanning tekort. Otto stemde af dat hij met Karsten mee zou varen. Eenmaal bij Noord-Zuid zou dat Hans zijn? Sorry Hans, volgende keer is Kasper er heel graag bij! 

De wedstrijden gaan we het niet teveel over hebben, want jullie waren er allemaal bij, maar het resulteerde inderdaad in een 3e plek en werden we met complimenten overladen. Dank jullie wel, wat hebben we toch een fantastische zeilersgoep, daar komen we voor! 

De apotheose moest nog komen. Net als bij de NK Sprint werden we met muziek ‘binnen’ gehaald, stond de tent in no-time op z’n kop, werd er gedanst en gek gedaan, héérlijk! Ooh, jah, we hebben natuurlijk ook nog lekker gegeten met BBQ en werd ook de happy hour niet overgeslagen. Was dat het? Welnee! Er werden lootjes getrokken en kregen 24 deelnemers een prachtige bodywarmer/ tas/ jas, sponsored by “RiverTech” wat sappig aan elkaar werd gepraat door de locale entertainer. Als klapstuk een topzanger en zo waanden we ons aan de Costa’s en hebben we gezongen, gedanst en gelachen. Na een zoveelste ‘laatste keer’ was het écht uit, en toen? 

Had Bas nog een prachtig fietstochtje voor ‘de mannen’ in petto, voor de insiders ‘langs het jaagpad’, de Meije, het restaurant en het ‘potlood’, schapen weggestuurd en van de natuur en prachtige huizen genoten. Tjongejonge, wat wonen jullie daar mooi. Thuis bij Bas en Hettie buiten in de overdekte topgezellige ‘achterzit’ hebben ‘de mannen’ nog een afzakkertje genomen en toen naar bed. Eén dag Veenbonken, onvergetelijk! En vandaag weer aan het werk. Kennen jullie dat gevoel? Dat je een na een weekend thuis komt en denkt dat je weken vakantie hebt gehad? Precies, en volgend jaar weer. 

Dit keer ga ik met jullie welnemen niet specifiek mensen bedanken voor alles. Het zijn er teveel, en velen heb ik al aangegeven hoe enorm we dit hebben gewaardeerd. Daarom, dankjewel allemaal, dit evenement verdiend 60 boten deelname, volgend jaar wellicht? Dát zou wat zijn?

 

Hartelijke groet,

Jan en Miriam de Haan
4367

 

No Comments Yet.

Praat mee!