Wiedebokaal 2018, wat heb je gemist..?

Een maandje rust was lang genoeg om enthousiast naar Wanneperveen te tuffen. Het is wel vroeg uit de veren om op tijd voor de heerlijke koffie en dito boterkoek te zijn maar dat kan ik een ieder van harte aanbevelen.

Ik noem het een ‘sociaal evenement’ waar gezelligheid minstens zo belangrijk is als het wedstrijdresultaat. Hartelijke ontvangst met gratis koffie en door de uitbater gemaakte boterkoek, zéér uitgebreide heerlijke lunches, happy hour en zeilers-diner maken de Wiedebokaal tot wat het is…. Een jaarlijks weerzien van veelal dezelfde deelnemers, een mix van teams die elkaar overal in het land treffen met lokale zeilers die vrijwel nooit op andere evenementen te zien zijn.

Voor degenen die de Belterwiede niet kennen… een mooie ruime ronde, niet diep meer temidden van de fameuze weerribben. Een ongeëvenaard mooi natuurgebied waar het niet alleen in de zomer goed toeven is. In de winter bij natuurijs kan ik u aanbevelen “een rondje te maken op de ijzers”. Giethoorn, Beulaker, Belter, andere plassen, vaarten en sloten, rietkragen, woeste weilanden… schitterend !

Ook dit evenement wordt gemaakt door een grote groep enthousiastelingen die hun uiterste best doen de deelnemers vlot te helpen met het te water laten en weer uit takelen van de boten, de trailers een plek te geven, de startlijn er goed in te leggen, de juiste plassenbaan te kiezen en de wedstrijden zodanig te plannen dat van de heerlijke lunches genoten kan worden.

Beide dagen waren zonovergoten en dat lijkt vaste prik met de Wiedebokaal. Zaterdag lukte het nipt om drie wedstrijden te varen bij windje 0,5 tot max 2 en zagen we met een excellerende Bauke en Hemmo Yntema. Op zondag zakte de wind er af en toe ook een beetje uit maar alles bij elkaar was het een prima zeildag met gemiddeld zo’n windkracht 2,5 tot 3. De koplopers wisten stand te houden en zijn dus de terechte winnaars van deze editie.

Om een lang verhaal kort te maken… het was weer dubbel en dwars de moeite (en het geld) waard om er bij te zijn en zou tegen de wegblijvers zeggen: “Zorg dat u erbij bent volgend jaar!”.

Reinout Klapwijk

Uitslag
Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

No Comments Yet.

Praat mee!