2 varen 1 verhalen (Sneekweek en CuliSail)

Voor ons gezin is de 82ste Sneekweek, net als een gezellige editie van vorig jaar, onderdeel van onze zomervakantie. Nu liep het vorig jaar op het laatste moment anders dan verwacht en werd  het drie weken NL, daar brengen we in 2017 verandering in. Dus eerst een ruime week Frankrijk en dan Sneekweek. Easy zul je kunnen denken, maar als je dan ook nog het moederschip in Sneek wil hebben komt de logistiek om de hoek kijken. Gelukkig kom ik uit een watersport familie en eindigt dit in de eerste lijn niet met mijn vader Lodewijk, ook zijn broertje weet heel goed wat een boot is. Zo heft hij er dus voor gezorgt dat onze boot van het westen naar het noorden kwam. Perfect! We doen een bemanningswissel op de woensdagochtend voor de start van de wedstrijden en kunnen zo doende rustig de kwadraat laten zwemmen, steigerpraatjes maken, een lekker hapje eten in de stad, programma ophalen in De Kajuit, etc. etc. Uiteindelijk zijn wij zaterdag dus op en top gereed voor een mooi evenement. Dit jaar 700 boten aan de start, een 10% minder dan vorig jaar, maar desondanks, wie start er vlekkenloos 700 boten weg en dan is het ook nog eens zo dat je eigenlijk helemaal geen last hebt van de andere klassen. De starttijd zo aan het begin van de middag is ook geweldig. Lekker uitgebreid ontbijten en na een wedstrijd van 2/2,5 uur kom je altijd met een 5 in de klok weer aan wal. Hoe mooi kan het zijn?

Door weer & wind

Wat hebben we het dit jaar getroffen! Gemiddeld genomen alle dagen een zeer goed lopend windje, trapezebroek was geen overbodige luxe, al hoewel Otto en Inez gewoon knetterhard gingen zonder dat de draad gebruikt werd. Hou de 4436 in de gaten, dit schip gaat als de rook ;D Dinsdag liet de wind het af weten en zijn we drijvend over de finishlijn gekomen. Klaas en Brechtje werden opgevreten door de achterop komers en het leek erop dat ze als 6e zouden eindigen, maar een noodklap de plas in bracht ze uiteindelijk het onverwachte vlaagje wind waarmee ze toch het hele veld achter zich lieten. Over wind genoeg, nu het weer: voornamelijk zon, dus steiger en voordekborrels waren volop waarneembaar! Een kers op de NL-taart- vakantie!

Constant varen

Al met al hebben wij met heel constant varen (3, 3, 4, 4, en 5 met 8 als aftrek) het niet weten te winnen van een nog contanter en beter presterend team Turbo Tijs (1, 1, 1, 2 en 2 met 4 als aftrek). Klaas en Brechtje nogmaals van harte gefeliciteerd. En als we het dan toch over felicitaties hebben is de overstap naar Kadootje een gemakkelijke. Wat moet het voor Erik en Elise fantastisch geweest zijn om ook iedere keer in de kopgroep te liggen. Ben je net kersverse eigenaar van de schitterende 4411 en dan zo’n mooi eindresultaat: 2! Proficiat!


Smikkelen & smullen

Na het zelf terugbrengen van ons Sneekervakantieverblijf waren we te laat  om mee te doen aan de NIWA. Zodoende waren wij afgelopen weekend weer op het water te vinden en nu tussen Zevenhuizen en Rotterdam. Culinesse gaat nu voor het 3e jaar gepaard met onze CuliSail! We waren er nog niet geweest, maar op culinair gebied willen we niet heel veel missen en de werkagenda liet het toe dus op naar Rocco, Sylvia, Ineke en hun team! Met een kersverse gecertificeerde wedstrijdleider Pieter Lanser op het startschip en uiteraard ook de nodige andere vrijwilligers werd er iedere keer weer een keurige startlijn ingelegd en daarna begon voor ons het gokfestijn. Wat een bijzondere windshifts kent deze plas, maar meestal lagen toch iedere keer weer dezelfde teams in de kopgroep. Zit er blijkbaar toch een logica in… Na twee wedstrijden op zaterdag’ochtend’, smaakte de uitgebreide lunch rond de klok van 2 ZEER goed! De naam doet waar maken!

Kleine anekdote

Casper van Drunen: “Zeg Pieter, hoe kunnen wij nu te vroeg gestart zijn als we om 11 uur moesten starten en we om 11.35 uur over de lijn gingen?”

Ook hier werd weer zeer constant gevaren door de nummers 1 en 3, waarbij wij helaas de laatste zijn geworden. Henri en Daphne ook nogmaals gefeliciteerd met de overtuigende winst! Afsluitend aan een zevental goede wedstrijden verdeeld over dit weekend werden we na een zaterdagavond Culinesse met Racoon on stage zondagmiddag voor/tijdens de prijsuitreiking nog door Rocco getrakteerd op heerlijke mosseltjes.

Taco en Liz

CuliSail is zeker een aanrader om in 2018 op de agenda te zetten en wij gaan binnenkort nog heerlijk nagenieten van het culinaire prijzenpakket wat door Ewoud is aangeboden! Alle sponsoren en vrijwilligers bedankt voor een heerlijk weekend!

Vier generaties evenement

Er waren diverse opa’s, zonen, kleinzonen, vaders, moeders, dochters, zwagers, schoonzussen, echtgenoten en echtgenotes en neven. Leuk om zo te zien dat onze zeilsport in de mooie 16m² van generatie op generatie wordt overgedragen. Nu afwachten wanneer we als oudere generatie door de kleinzonen en neven van de plas worden gevaren…

Team 4437,  Li-z den Oudsten-Baas

No Comments Yet.

Praat mee!