74e Goudse Zeilweek een succes

Door: Jeroen van Catz in de 4416

De Goudse Zeilweek was weer een succes. Daaraan hebben de weergoden natuurlijk een flinke bijdrage geleverd, alhoewel de wind niet altijd optimaal was. Het aantal van 17 boten was niet bijster hoog, dat kan en moet toch beter kunnen. Volgend jaar is de 75e Goudse Zeilweek, een jubileumeditie, dus dan moet er wel een mooi veld te regelen zijn.

Als 3e geëindigd en dus mag er een stukje geschreven worden. Ik voer dit weekend in de 4416, op zaterdag met Alex van Ommen en op zondag met Wendy Boevé.

Onder leiding van wedstrijdleider Pieter Lanser is er op zaterdag op de ‘s Gravenbroekseplas weer een aantal mooie wedstrijden gevaren. Vorig jaar stond de windrichting niet altijd optimaal, dit jaar was de richting prima en redelijk in de lengte van de plas. In de ochtend twee mooie potten waarbij Paulus Mooyman en ondergetekende ieder een wedstrijd op hun naam zetten. Een lekker lopend en opvallend stabiel windje, en een mooi zonnetje zorgden voor twee eerste mooie wedstrijden.
Tussen de middag leek het erop dat de wind roet in het eten zou gooien toen tijdens de lunch de wind volledig weg viel. Toen er na wat uitstel toch besloten werd om te gaan varen kon er nog net één wedstrijd uitgeperst worden. De meningen waren verdeeld of het een goede wedstrijd was, ik was er erg blij mee want met nog een eerste plek deed ik goede zaken!

Op de kant werden we door diverse dames met ijskoude steigerbiertjes onthaalt, heerlijk!  Van de ijskoude steigerbiertjes snel door naar de borrel. En ik moet zeggen, hij was weer geslaagd. De One Man Steelband, de saté’tjes van beheerder Michael, en de zomerse beats (nadat de One Man Steelband vertrokken was) maakten het tot een gezellige borrel.

Op zondag wederom drie wedstrijden op het programma. De dag begon druilerig, en zonder wind. Een enkeling was al begonnen met opruimen toen de wedstrijdleider, Fred Jacobs, toch nog besloot om te gaan varen. Snel optuigen dus!
Waarbij op zaterdag gemopperd werd of de laatste wedstrijd wel door moest gaan hadden we nu net zo’n wedstrijd te pakken. Met een heftige winddraaiing werd het achter elkaar aan varen, of beter gezegd dobberen. Hans van Stekelenborg werd eerste. De nummers 1, 2 en 3 van het klassement werden één na laatste, twee na laatste en drie na laatste. Na de lunch hebben we in de middag gelukkig nog een mooie wedstrijd kunnen varen, waarbij de wind het de zeilers ook weer niet makkelijk maakte. Sander Spannenburg rondde zijn serie in stijl af met een eerste plaats.

Inmiddels was het zonnetje weer volop gaan schijnen en onder het genot van een klein biertje werd gewacht op de altijd legendarische prijsuitreiking. De prijsuitreiking, onder leiding van grote smurf en Vader Abraham, geassisteerd door drie kleine smurfen, was weer om te lachen. Wie past er wel of niet door het sleutelgat naar Smurfenland…?

Uiteindelijk waren Sander Spannenburg en Francis Hartman oppermachtig, Hans van Stekelenborg en Bart v.d. Hondel/Lars van Stekelenborg eindigden tweede en ondergetekende met Alex van Ommen/Wendy Boevé derde.

Ik kijk terug op een geslaagd weekend, en hoop volgend jaar toch nog wat meer 16m2 zeilers te zien!

Jeroen van Catz in de 4416

Klik hier voor de uitslagen.

No Comments Yet.

Praat mee!