HISWA 2016 een goede promotie voor de klasse

Op de ALV werd er een oproep gedaan aan leden om een dagje de stand van de 16m2 klassenorganisatie te bemannen op de HISWA. Omdat ik door omstandigheden momenteel overdag wat meer tijd heb, heb ik mij zelf maar aangemeld. Samen met Jurgen van de Vijver hebben we de vaste stand-bemanning (voor de gehele HISWA) Siebe en Marijke van der Zee en Teun Keessen op de donderdag bijgestaan.

Tevoren had ik wel mijn twijfels over het nut van een stand op de HISWA. Wat schieten we er als 16m2-klassenorganisatie mee op? Maar na een dagje staan ben ik wel positiever: veel aanloop van watersporters die standaard melden in een BM of kwadraat het zeilen geleerd te hebben, en het harstikke leuk vinden om een klassieke boot (de 2201) en een modern wedstrijdschip (de 4451) op de HISWA te kunnen bekijken.

Niet direct potentiele instappers in de kwadraat, maar wel goed voor onze PR in de zeilwereld. Maar ook potentiele kopers voor de 2201! En er was ook serieuze belangstelling van mensen die een kwadraat aan het opkappen zijn (onder ander één die op verenigingsniveau wedstrijd wil gaan varen): zij konden tips van Siebe krijgen over het opknappen, en ideeën opdoen door goed kijken hoe één en ander in een moderne boot als de 4451 zit. Andere zochten 2e hands zeilen en hebben we ook op weg geholpen. En waren er ook die serieus aan het kijken waren naar een 2e hands 16m2 en het leuk vonden om met wat actieve zeilers te kunnen spreken. En toch ook een paar mensen genoteerd om in bemanningspool opgenomen te worden, omdat ze het wel leuk vinden op zo’n wijze beter kennis met de kwadraat te maken.

Hoewel slechts een enkeling toezegde lid te worden, denk ik al met al goede PR voor de klasse en op langere termijn wel een positief.

Coen van Beek

1 Response

  1. Peer
    Ook goed om in de toekomst banden re onderhouden met zeilscholen/ kampen die al decennia rondvaren met 16 kwadraten. Vossenhol, Wijde Aa, Brielle en in diverse scholen in Friesland.

Praat mee!