Kleine Sneekweek 2015

Door Afke Deen en Arjen Kort uit de 4452

De inschrijvingen voor de Kleine Sneekweek kwamen laat binnen. Uiteindelijk hebben zich toch nog 17 teams zich aangemeld. Via deze weg willen we iedereen nogmaals oproepen om vroeg in te schrijven voor wedstrijden. Dat maakt het voor collega zeilers aantrekkelijk om ook in te schrijven. Organiserende comités kunnen een betere inschatting maken van het aantal deelnemers.

Donderdag begon met uitstel. Rustig koffie drinken, nog meer koffie en nog meer koffie. Toen bij mij het goudgele vocht op het netvlies kwam werd ik gered door het comité; de wedstrijden gingen dan toch eindelijk van start.

Erik was gelijk goed weg. Wij moesten het met een mindere start doen en konden beginnen aan een achtervolging. Op de Goingarijpster poelen kwam alles weer samen en werd het nog even spannend. 4382 eerste, 4328 tweede en de 4353 pakte het brons.

Voor vrijdag en zaterdag stonden 2 potten op het schema en met de voorspelde wind begon het dan toch echt op sport te lijken. Thijs heeft zijn oude vorm weer ergens terug gevonden en trakteerde het veld op 4 maal een eerste plaats. Jan heeft aan een eerste plek mogen ruiken maar een OCS gooide roet in het eten. Zelf hebben wij ook een aantal keren eerste gelegen maar daar kopen we niet zoveel voor. Vooral race 5 vroeg fysiek veel van de deelnemers. De Sneekweek baan leek louter uit planeerrakken te bestaan! Mooi gezicht al die vliegende kwadraten.

Zondag wederom veel wind. Thijs hield het vlak voor aanvang voor gezien. Wij mochten het laatste overgebleven ‘eentje’ op ons conto bijschrijven. Op deze manier werd de Kleine Sneekweek een familie aangelegenheid.

Thijs en Gerhard nogmaals van harte gefeliciteerd!

No Comments Yet.

Praat mee!