Midwinter 2015

Door Reinout Klapwijk uit de 3777

“Midwinter”… daar kan je je iets anders bij voorstellen… midden in de winter is het nog lang niet. Niet op de kalender en meteorologisch al helemaal niet met 10°C … boven nul welteverstaan.

Met een windje 2-3 en droog weer was het zaterdag 12 december ideaal zeilweer en wisten 11 enthousiastelingen Kralingen te vinden. Hierbij te bedenken dat er 3 boten met gastzeilers waren. Alex Janssen, Siebe van der Zee en Arno Sap hadden hun boot ter beschikking gesteld aan ‘derden’ die het hopelijk een leuke ervaring vonden en – wie weet – overwegen om de stap in onze klasse te maken.

De Midwinter is een 16m2-eigen evenement dat jaarlijks wisselt van Nieuwkoop naar Kralingen v.v. Het 100-jarige lustrum van de Kralingsche Zeil Club (KZC) was aanleiding om ‘ons’ evenement open te stellen voor andere klassen. Met twee O-jol inschrijvers die niet kwamen opdagen (begrijpelijk) en 5 Solings bleef het dus bij twee klassen.

Op zaterdag zijn er in vlot tempo 6 wedstrijdjes gevaren, dwz 3 voor en 3 na de lunch van erwtensoep en broodjes. Ik denk dat een ieder het prettig vond dat de wachttijd tussen de wedstrijden tot een minimum beperkt bleef want dat is het enige moment dat je je beseft dat het geen zomer meer is en stilzitten niet echt aangenaam voelt. Eenmaal gestart is dit onmiddellijk verdwenen en krijg je het af en toe nog warm ook !

Ewoud had daar zodanig last van dat hij besloot een ‘frisse duik te nemen’. Nou ja… “te nemen”… het overkwam hem omdat het gladde achterdek onvoldoende houvast bleek toe hij het losgeraakte zeil (schoothoek) probeerde te fiksen. Een klein vlaagje was voldoende en Ewoud hing buitenboord aan de giek met als resultaat, een koud nat pak, een uitgescheurd onderlijk en drie wedstrijden weg. Jammer, jammer!

De lezer die aanwezig is geweest weet het allemaal wel en degene die er niet was zal – neem ik aan – niet geïnteresseerd zijn in een verslag per wedstrijd en dus beperk ik het hierbij tot de conclusie dat er mooie potjes zijn gevaren en na één dag en 6 wedstrijden Rocco Ladage met Anne Krens de besten waren.

Op zondag was de plas als een spiegel en viel er absoluut niet te zeilen. Na een uurtje uitstel was wel duidelijk dat dit niet zou veranderen en konden de boten eruit, de prijzen uitgereikt worden door Kerstman-Arno – animator van deze Midwinter editie – en kon een ieder op tijd huiswaarts voor de winterslaap.

Met dank aan allen die dit evenement mogelijk hebben gemaakt!

20151213_103718_1

No Comments Yet.

Praat mee!