Paashaaswedstrijden 2018 GWV Elfhoeven te Reeuwijk

Paashaaswedstrijden 31 maart – 1 April

Zaterdagochtend kon eindelijk het stof weer van de boot worden gehaald. Na de hele week gecheckt te hebben of het niet te koud ging worden waren er 11 bootjes aan de startlijn. Zelfs Geert en Hanny Geelkerken vonden dat het ‘warm’ genoeg was om lekker te gaan varen.

Zaterdag was een typische Reeuwijkse zeildag. Meestal goede wind maar ook de kans om lekker te blijven liggen bij de boven boei, aan de wind, voor de wind en eigenlijk overal wel. Maar na één lange wedstrijd was het tijd om heerlijk te gaan lunchen. Een groot buffet met alles wat je maar wilt eten tijdens Pasen.
Na de lunch was nog een wedstrijd waar je 1ste kon liggen maar ook zo weer laatste. Mooiste voorbeeld is Klaas ‘t Hoen die voor de wind naar ons idee op een veenbonk blijft liggen en zo bijna het hele veld voorbij ziet gaan. Aan het eind van de dag was het weer tijd voor slappe verhalen en een lekker biertje nuttigen. De bootjes stonden dicht bij elkaar met Wesley Ladage als 1ste en nummer 2,3,4,5 met dezelfde punten.

Zondag was het weer helaas iets minder maar alle 11 bootjes waren weer van de partij. Met een mooi lopend windje zag het er goed uit. Met vier wedstrijden op de planning kon alles nog gebeuren.
Na twee wedstrijden met een beetje regen maar wel goede wind was het tijd om de handen op te warmen aan nogmaals een heerlijk paasbuffet. Met nog twee wedstrijden te gaan stonden de punten heel dicht bij elkaar en was de spanning te snijden 😉

Het was spannend tot het einde maar Wouter van Catz en Rosanne Malscheart trokken aan het langste eind. Met de punten super dicht bij elkaar was het een super zeilweekend maar bovenal weer gezellig om met wat bootjes op het water te zijn.

Ik wil graag de vereniging en alle vrijwilligers bedanken voor het top zeilweekend en het paasbuffet!

Lars en Hans van Stekelenborg

De paashazen die naar jullie uit hebben gekeken willen alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid! Allen bedankt en schrijf je vast in voor….

21-22 april : Openingswedstrijden Sneek of TT van Nieuwkoop
28-29 april : Voor-Kaag

No Comments Yet.

Praat mee!