Seizoensfinale 2016

Na een aantal weken lobbyen kwamen we uiteindelijk op een teleurstellende deelname van 13 boten.. Had meer kunnen en moeten zijn volgens mij.

Vooraf was voor de zaterdag niet al te goed weer voorspeld. Dit bleek allemaal wel mee te vallen. De hele dag door wel wat miezerig maar een mooi windje variërend van 2 tot 4 bft en daar gaat het toch om... Ik voer zelf dit weekend met Harmen Brouwer, bekend van het skûtsje van Heerenveen, Theater en TV optredens tijdens het Skûtsjesilen maar dit weekend voor het eerst in de kwadraat. Al een jaar of 3 stond dit in de planning maar nu kwam het er ook echt van haha. Even iets eerder het water op leek ons wel handig. Tot onze verbazing kwamen we ook nog als eerste bij de bovenboei, de opmaat voor een mooi weekend. Een mooi duel met Klaas en Brechtje volgde, die uiteindelijk ons ook nog voorbij gingen. Jaap en Janniek volgden op een 3e plaats. We voeren overigens dit weekend een leuke baan wat bij een aantal zeilers wat vragen op riep. Weer eens iets anders zullen we maar zeggen... Even naar de kant voor een soepje en een broodje hambur... GEZOND en weer door. 2e wedstrijd werd gewonnen door het gelegenheidsduo Rocco en Ewoud, gevolgd door Bas en Roelie (onthoud deze namen) en als 2e eindigden wederom Jaap en Janniek. Voor de 3e wedstrijd hadden we één boot minder aan de start, Klaas en Brechtje vonden een bruiloft belangrijker... Wij dachten deze wedstrijd te vroeg te zijn gestart, achteraf bleek het om de 4200 te gaan... gemiste kans. Deze wedstrijd toch nog 4e geworden met als winnaars Geert en Hanny, nummers 2 waren Jaap en Janniek en als 3e kwamen Paulus en Jontine over de finish.

Wij hebben helaas het diner en de rest van de avond moeten missen omdat we nog even naar het voetbal moesten, Groningen-Heerenveen.... 0-3, prima avond!

De volgende ochtend zaten we aan een bakkie in het zonnetje en een aangename temperatuur, ja mensen het is 16 Oktober. Wederom een prachtig windje en 3 wedstrijden op het programma. Het zou een leuke familie strijd kunnen worden deze dag maaaaaarrrr Bas en Roelie zaten op het vinkentouw. De starttijd voor de 1e wedstrijd was een uurtje eerder dan zaterdag, ik weet niet of Bas dat ook in de gaten had.. Het comité hield zich aan de tijd waardoor Bas iets later aan de wedstrijd begon. Blijkbaar gaf dat een extra boost want in deze wedstrijd kwam de 4391 bijzonder knap naar voren zeilen en eindigde op een prima 4e plek! De wedstrijd werd gewonnen door Theo en Mijke, top! 2e werden Durk en Alex en als 3e finishten wederom Paulus en Jontine. Jaap en Janniek eindigden als 13e.. OEPS. Klassement op de kop? Rubberboten kwamen langs om de lunch aan boord te brengen, topservice van de WSH. De wind nam iets toe, Bas en Roelie wonnen de 5e wedstrijd en deden hele goede zaken voor het klassement! Rocco en Ewoud op 2 en Klaas en Brechtje op 3. De laatste wedstrijd eindigde in mineur voor de heren van de 4200, wegens het niet dragen van het zwemvest werden de mannen uit de wedstrijd gehaald. Jaap en Janniek wonnen de laatste pot, net voor Bas en Roelie... Spannend!

Met alle wedstrijden een verschillende winnaar en het veld dicht op elkaar, ging de overwinning uiteindelijk naar de 4325! Eén puntje voor Bas en Roelie en wij volgden op gepaste afstand.

Een prachtig weekend voor deze tijd van het jaar, een gemiste kans voor de thuisblijvers. Ik wil graag de watersportvereniging Heeg bedanken voor de prima organisatie van dit weekend!

Jens Jongsma (4419)

 

No Comments Yet.

Praat mee!