Sluitingswedstijden 2016

Na het Nk op de Beulakker hebben mijn vader en ik vele discussies gehad over waar we het laatste weekend van het jaar zouden gaan zeilen. Ik was voor Sneek, hij voor de Belter. Wat een rotkeuze ook! We hoorden veel gezelligheidsverhalen over de Belter en het deelnemersveld is daar een stuk groter! Toen mijn vader op de Belter een caravan voor het weekend aangeboden kreeg in ruil voor 5 consumptiebonnen was zijn keuze gemaakt. Ik twijfelde heel erg, maar heb uiteindelijk voor Sneek gekozen omdat ik graag het zeiljaar af wilde sluiten met alle bekenden uit alle verschillende klassen die op Sneek zeilden. Zo kwam het dat Gerrit en ik voor het eerst tegelijk in de 16m2 zeilden, maar niet tegen elkaar. Wel onwijs jammer, want de Belter lijkt ook mij een super leuk evenement!
Bizar mooie voorspellingen voor het weekend die ook allemaal uitkwamen. Wat een zeilweer! Mijn vaste bemanning deed mee met de Samenloop voor hoop, dus zeilde ik dit weekend met Thialda Otte. Gelukkig nog een veld van 12 boten en wat leuk dat Klaas Westerdijk voor het eerst dit jaar in de 16m2 stapte!! Vaker doen Klaas!

Vrijdag avond richting starteiland en daar wat biertjes gedronken in het Foarunder. Was allemaal weer veel te gezellig en ik was erg blij dat de eerste start zaterdag om half 1 was. We hebben die zaterdag twee wedstrijden gezeild met windkracht 3. Vlak voor de wedstrijd kreeg ik een berichtje van Gerrit dat hij de eerste wedstrijd derde was geworden. Dit leek ons ook wel wat en dus begonnen we vol goede moed aan de eerste wedstrijd. Een wedstrijd met best heftige draaiingen. Hierdoor gebeurde er veel in het veld. Tot aan het laatste rak waren er nog veel wisselingen. Uiteindelijk won Baint deze wedstrijd, Arjen tweede en wij werden derde waarmee we heel tevreden waren! Dit natuurlijk even naar Gerrit geappt. Gerrit stuurde terug dat hij de tweede wedstrijd al gevaren had en 12e geworden was. Dit zou ons niet gaan lukken aangezien er bij ons maar 11 boten aan de start waren. Tsja.

Tijdens de tweede wedstrijd dezelfde omstandigheden als de eerste. Prachtig mooie wedstrijd gevaren, maar het ging bij ons iets minder goed als in de ochtend. Baint werd weer eerste, Arjen tweede en dit keer werd Jaap derde. s ’Avonds weer een super gezellige avond in het Foarunder gehad, dit keer afgesloten met een zonsopkomst. De eerste start van de zondag stond gepland om half 12. Een prima tijd voor de zondagJ. Tijdens de eerste wedstrijd wilde ik erg graag onderin starten. Dit bleek wel heel erg rustig te zijn, want de rest van het veld startte juist bovenin. Hierdoor begon ik wat te twijfelen aan onze positie, maar met een mooie vaart starten we helemaal bij de onderboei. Doordat de wind gunstig draaide konden we stuurboord voor het veld langs en lagen we eerste bij de bovenboei. Een prachtig mooie strijd met Arjen volgde. Super spannend en pas 50 meter voor de finish kreeg ik eindelijk vertrouwen in die eerste plek. Dit werden we die wedstrijd ook, Arjen dus tweede en Jens derde. Tijdens de laatste wedstrijd waaide het wat harder. Dit was totaal niet onze wedstrijd. Gelukkig haalden we op de finish nog net Eline in. Dit zorgde ervoor dat wij net genoeg punten hadden voor de derde plek in het totaal klassement. Arjen werd de laatste wedstrijd eerste, Jens tweede en Klaas derde.

Eindklassement:

1: Arjen Kort en Klaas t Hoen

2: Baint Kramer en Tiny Wagenaar

3: Jansje Hofstra en Thialda Otte

Wat een veel te mooi weekend. Ik kan nu zeggen dat ik hoop dat er volgend jaar meer boten bij zijn, maar eigenlijk hoop ik meer dat beide evenementen volgend jaar niet tegelijk zijn!

Ik wil iedereen bedanken die van dit jaar een top zeilseizoen heeft gemaakt! Hopelijk tot volgend jaar!

Groet,

Jansje Hofstra (4378)

Sluitingswedstrijden Sneek 24 en 25 september

No Zeilno Naam Punten 1 2 3 4
1 4444 arjen kort, sneek, pieter jan postma 7,0 2 2 2 1
2 4287 baint kramer, snikzwaag, tiny alida wagenaar 11,0 1 1 4 5
3 4378 jansje hofstra, oppenhuizen, thialda otte 18,0 3 7 1 7
4 4325 jaap jongsma, lemmer, janniek jongsma 18,0 4 3 7 4
5 4307 klaas westerdijk, boornzwaag, jelmar bosma 20,0 5 6 6 3
6 4419 jens jongsma, lemmer, ilonka van der zee 24,0 10 9 3 2
7 4426 eline sijperda, gaastmeer, allard berveling 25,0 8 4 5 8
8 4346 pyt zwart, wergea, henk kok 31,0 6 10 9 6
9 4368 richard flapper, baarn, rocio flapper 32,0 7 8 8 9
10 4362 jasper visser, lemmer, rutger fortuin 37,0 9 5 10 dnc
11 4250 frans hogeterp, lemmer, marianne hogeterp 46,0 11 11 11 dnc
12 4339 willem van der pol, balk, pieter jan dijkstra 52,0 dnc dnc dnc dnc
 

No Comments Yet.

Praat mee!