Sneekweek 2015

Door Erik Kort & Harry Schuil uit de 4282

Tja, onder het motto "beter laat dan nooit" schrijf ik bijna een maand te laat een verslag van de sneekweek. Een leuke eer als nummer drie.

45 inschrijvers, mooi aantal voor twee groepen. Zaterdag geen wind en dus een verplichte rustdag. Zondag eerst ook weer uitstel, maar dat hoort ook een beetje bij de sneekweek. Tijdens de wedstrijd viel de wind bijna helemaal weg. Dobberend bereikten we uiteindelijk de finish. Een aantal zeilers moest zelfs een omweg maken, omdat er boeien in de weg lagen welke bedoeld waren voor een stuntvliegtuig later die dag... Het was tenslotte de 80ste sneekweek.
De 4372 won in de ene groep en 4282 in de andere.

Maandag werd de uitgestelde wedstrijd verzeild. Twee wedstrijden dus. Ook nu werden er dus weer 4 eerste plaatsen verdeeld. Ditmaal waren de volgende zeilers de gelukkigen: 4452, 4328, 4307 en de 3777.

Vanaf dinsdag voeren we in een gold en silver groep. Arjen en Afke in de 4452 wonnen in de gold en stelden zich daarmee kandidaat voor prolongatie van de sneekweek titel.
Richard en Rocio (4368) wonnen in de silver en sloegen daarmee een nagenoeg onoverbrugbaar
gat met de concurrentie.

Woensdag, hardzeildag. En wel de 200ste! Dat werd gevierd met een ouderwetse start bij de, jawel, starttoren. Thijs en Willy (4328) hadden hier volgens mij stiekem op geoefend en gaven de rest van het veld het nakijken. Hierdoor stonden ze ook weer eerste in het klassement. Goede timing, bleek later.

De volgende dag was alweer de laatste zeildag. Helaas stond er geen zuchtje wind. Om 14.00 uur nam het wedstrijdcomite het besluit om niet meer te starten. Hierdoor wonnen Richard en Rocio de sneekweek in de silver en Thijs en Willy in de gold. Nogmaals van harte!!

No Comments Yet.

Praat mee!