TT NoordZuid Nieuwkoop 2016

Aangekomen op het terrein van Tijsterman Nieuwkoop werden wij mooi opgevangen door terreinbegeleiders, zij geven aan waar het afkoppelen van boottrailer moest gebeuren en verwijzen ons naar de parkeerplaats voor de auto, een snelle takelactie werd verzorgd door Edwin Tijsterman. Trailers werden vervoerd naar een parkeerplaats elders. Alles was prima geregeld.

Bij vereniging Noord-Zuid stond de koffie klaar en vriendelijke dames stonden bij het inschrijven. Een lunchpakket voor de 2 dagen voor de deelnemers zat in de inschrijving en zaterdagmiddag werd ons een buffet aangeboden.

Helaas het weer werkte niet mee. Koud, veel wind dat heeft menig zeiler doen beslissen niet te komen.

De Sharpie zeilers hadden aangegeven de banenkaart te willen volgen. De wedstrijdleiding ging hiermee akkoord. Voor de lunch konden we 2 mooie wedstrijden varen. De sterke en onvoorziene vlagen maakte het niet gemakkelijk.

Na de lunch nam de wind gestaag toe en de vlagen werden nog extremen we hebben nog een wedstrijd kunnen varen. Het buffet was prima er was een overvloed aan eten, omdat er veel minder zeilers zijn gekomen als er hadden toegezegd te komen.

Zondag zou het weer nog slechter worden. Al leek dat niet zo, totdat het startschip zijn positie ging op zoeken. De wedstrijdleider nam toen terecht de beslissing tot uitstel. Helaas werd het niet veel beter. Er werd besloten om voor 1 wedstrijd te gaan, niet volgens de banenkaart, maar een op en neerbaan vlakbij de vereniging. Wij zijn het water opgegaan en helaas moest ik bekennen dat ik mijn grens had bereikt en zijn naar de kraan gegaan. Na de start zijn er ook sharpie naar de wal gegaan.

 

Team 4391,

Bas, Diederik en Folkert.

No Comments Yet.

Praat mee!