Verslag 36e Gouwe Ouwe

Wat een weertje! Deze drie woorden hebben we wel heel vaak gehoord dit weekend. En wat voor een weertje was het! Zon, heel veel zon, en dus ook heel veel smeren! En niet onbelangrijk, er was ook nog wind! Op zaterdag wat minder dan zondag, toen kwam de wind nog even stevig door, kortom alle ingrediënten voor een gezellig weekend.

En gezellig was het, daar ben je zeker van als je naar de Gouwe Ouwe gaat. Het sfeertje, de gemoedelijkheid en de voortreffelijke organisatie maakt dat je er graag terug komt. Jammer dat dit jaar de kleine Sneekweek en de Gouwe Ouwe samen vielen. Maar ook zo weer voor ieder wat wils.

DSC06239Op zaterdag zijn er twee mooie wedstrijden gevaren, het is niet voor niets een Gouwe Ouwe, dus het tempo ligt natuurlijk niet te hoog. Wel mooie lange wedstrijden met moeilijke windstiltes en dito winddraaiingen. De eerste wedstrijd schoten Lodewijk en Ruud uit de startblokken en voeren naar een 1 e plaats, maar dit bleek helaas een OCS waardoor Wouter en Sander er met de winst vandoor gingen. Ook wij hebben 1 e , maar ook laatste gelegen deze wedstrijd, Kralingen liet zich weer van al zijn beste kanten zien. De tweede wedstrijd waren het Reinout en Henk die de hele wedstrijd soeverein aan de leiding hebben gevaren. Stoïcijns voeren ze naar de overwinning, helaas op zondag twee keer een OCS.

Ondertussen was bij Nils en Ernst de overtuiging van hun nieuwe zeilen tot grote hoogte gestegen. Op zondag zetten zij dan ook een strakke 1 e en 2 e plek neer, en Wouter en Sander een 2 e en 1 e plek. Die twee waren dus echt de besten, én met een bootje meer want Ewoud en Anne deden zondag ook nog gezellig voor 1 dag mee! Wij moesten het met twee keer een 4 e plek doen. Ook niet verkeerd natuurlijk, het weer was echt moeilijk. De wind kwam af en toe stevig doorzetten maar daarmee werd de onvoorspelbaarheid van de winddraaiingen alleen maar groter. Kortom, het veld werd de nodige keren door elkaar geschud.DSC06325

Al met al weer een top weekend geweest waarbij we een hoop grijnzen van plezier op de gezichten heb gezien. Volgend jaar zijn we weer van de partij. Nu op naar de Goudse Zeilweek!

Jeroen en Wendy

4446

De top 3:

o Zeilno Naam Punten 1 2 3 4
1 4360 Wouter van Catz, Sander van Benschop 7,0 1 3 2 1
2 4352 Nils Spliethoff, Ernst ter Meulen 15,0 4 8 1 2
3 4446 Jeroen van Catz, Wendy Boev� 15,0 5 2 4 4
Overige uitslagen

Foto Anne NoordijkFullSizeRender

No Comments Yet.

Praat mee!