Verslag 75e Goudse Zeilweek

De Goudse Zeilweek, voor ons dé thuiswedstrijd van het jaar, blijft toch een apart evenement omdat op 2 plassen gevaren wordt. Bij de inschrijving kreeg iedere deelnemer een waterdichte tas omdat het de 75e GZW was. Een heel leuk kado!

Op zaterdag begonnen we het evenement op de ’s Gravenbroekseplas. De banen waren iets aangepast en de tijdelijke banenkaart  liet qua lettertype wat te wensen over. Gevolg was dat de helft van het veld naar de verkeerde bovenboei voer. Wij konden hier direct gebruik van maken en voeren direct een 1e plaats. De tweede wedstrijd voer iedereen in een keer goed en was de wedstrijd een stuk spannender. Tijdens het laatste voordewindse rak kwam daarnaast nog een flinke bui met veel wind over. Resultaat, de 4395 omgeslagen en de 4391 zijn mast gebroken. Tijd om de dag te eindigen met een goede borrel bij de Roei- en Zeilvereniging “Gouda”, die opgeleukt werd door 4 dames die a capella de leukste Nederlandse wijsjes zongen!

Op zondag was de wind beter te doen. Nog steeds flink, maar minder vlagerig dan de op zaterdag.

Winnaar 75 Goudse ZeilweekDe winddraaiingen waren echter geniepig en wij kregen ’s morgens het ritme niet te pakken.  Aan het begin van de middag kwamen we erachter waarom, de bakboordverstaging was bijna helemaal losgedraaid. Gelukkig een quick fix. Op zondag waren het Klaas en Ronald die veel voorin te vinden waren en ons daardoor inhaalden in de einduitslag.

Prijsuitreiking 75 Goudse ZeilweekIk kan vaststellen dat de Goudse Zeilweek na 75 jaar nog altijd springlevend is en zelfs nieuwe klassen naar de Reeuwijkse plassen blijft lokken. Het zal nooit water worden voor een NK, maar een gezellig evenement als de Goudse Zeilweek komt er geheel tot z’n recht!

Wouter & Sander

4360

No Comments Yet.

Praat mee!