Verslag Houtevenement 2016

Het mooie van de derde plek in de kwadraat is dat je een stuk voor de 16m2 club mag schrijven, aldus Arjen Kort deze week op de app. Bij deze een klein verslagje van hoe wij het houtevenement hebben beleefd. Tussen het varen op zee en het skutsje silen door proberen Anneke en ik zoveel mogelijk in de 16m2 te varen. Dit weekend dreigde het even te mislukken omdat er meer gegadigden waren voor de 4296, gelukkig konden we de boot van Jan Heida (4373) lenen. Een top boot  waar door omstandigheden te weinig in wordt gevaren. De donderdags voor het evenement met Jan het stof eraf geblazen en een wedstrijd op Lemmer gevaren. Dit resulteerde in een eerste plek waardoor de boot goedgekeurd was voor het weekend.

Wisselende windrichting en kracht op zaterdag. Van vol in de trapeze tot samen in de boot zitten het was er allemaal bij. De 1 e wedstrijd mooie strijd gehad met Jansje en Klaas t Hoen. We vaarden een mooie trapezium baan, waar ik nog veel van heb geleerd dit weekend. Namelijk als bord A op het startschip staat er een extra keer op en neer gevaren wordt. Normaal gesproken merken w e hier niet veel van want dan zeilen we achter de rest aan, deze keer lagen we 1 en zeilden we verkeerd. Hierdoor zakten we de 2 e wedstrijd van 1 terug naar 7. In het laatste kruisrak toch nog op kunnen halen naar een 3 e plek. Arjen profiteerde en werd 1 ,bas 2. De laatste wedstrijd hadden wij een slechte start, zaten aan de verkeerde kant van het veld en ronden we als laatst de boven boei. In de verte zag ik Jens even op kop liggen.

De volgende dag hebben we ons kunnen revancheren en zeilden we de baan wel goed, mooie strijd gehad met Klaas en Arjen. 10 meter voor de finish nog een bijna aanvaring gehad met een onoplettende regenboog zeiler, alsof het nog niet spannend genoeg was met Arjen 20 meter achter ons. De laatste wedstrijd was Arjen te vroeg gestart en wij 2 om de bovenboei, virtueel even het houtevenement gewonnen. Helaas zeilden wij niet goed genoeg en zakten terug naar een 4 e plek. Klaas won de wedstrijd, Durk Vis pakte een mooie 2 e plaats en Coen 3 e . Een spannende einduitslag met Arjen 8, Klaas 9 en wij 10 punten.

Foto Eize Hoekstra

No Comments Yet.

Praat mee!