Belangrijk nieuws jaarprijswedstrijden 2018!!!

 

Goedemorgen sportievelingen,

Koningsdag is net achter de rug, dus eigenlijk is onze eerste zeilmaand 2018 al weer ten einde. Een maand waarin we drie weekenden de gelegenheid hebben gehad om er weer 'in' te komen. Is het gelukt? Of zat het niet mee en moet je toch nog even de sportschool bezoeken, het materiaal checken of het tussen de oren beter rangschikken? Al met al weet je vast waar je staat...

De maand mei staat dus al weer voor de deur en daarin de eerste gelegenheden om te gaan strijden voor de befaamde jaarprijzen! Bij deze dan ook even terug naar de titel van dit bericht: belangrijk nieuws jaarprijswedstrijden 2018!!! Zoals ieder jaar worden er een aantal evenementen aangewezen meetellend als jaarprijsevenement en zo ook het NK Sprint 2018. Nu hebben we onlangs besloten dat dit eigenlijk niet helemaal eerlijk is omdat we maar met 32 boten aan de start kunnen komen. Niet iedereen krijgt hierdoor de gelegenheid punten te scoren voor de jaarprijs en zodoende is er dan ook besloten om het NK Sprint 2018 NIET mee te laten tellen voor de jaarprijs 2018!


We binnen 32 uur 32 deelnemers op de deelnemerslijst NK Sprint 2018 hadden staan? Het was dus een ware run om tijdig op de lijst te komen.

Dit heeft ons aan het denken gezet en waarschijnlijk gaat dit voor het NK Sprint 2019 inhouden dat we de 'vaste' zeilers willen gaan belonen om deel te kunnen nemen aan het NK Sprint van 2019. We gaan dus selecteren op basis van de uitslag van de jaarprijsranking. We hebben hierbij te maken met een categorie 'vaste' zeilers die regelmatig aan de startlijn liggen en het is voor jezelf een mogelijkheid om je in de toekomst te verzekeren van een plek tijdens het NK Sprint.

Begin dus gelijk in mei en we gaan door tot eind oktober met een toevoeging eind september, want de Wiedebokaal 2018 is het evenement wat is aangemerkt ter vervanging van het wegvallende NK Sprint 2018. Leuke bijkomstigheid, de plas blijft hetzelfde.


Voor de duidelijkheid de jaarprijsevenementen op een rijtje:
5&6 mei Houtevenement Sneek
19&20 mei Goudse Zeilweek Reeuwijk
16&17 juni Veenbonkencup Nieuwkoop
7&8 juli Vrijbuiterweekend Loosdrecht
28&29 juli ZZ Weekend Zuidlaren
4-9 augustus Sneekweek Sneek
23-26 augustus NK 2018 Loosdrecht
8&9 september Klasse-evenement Roermond
29&30 september Wiedebokaal Belterwiede
20&21 oktober Seizoensfinale Grou/Pikmeer

Tot op het water en bedenk maar dat OOK alle niet aangewezen evenementen ZEKER DE MOEITE WAARD ZIJN om aan de startlijn te verschijnen!

No Comments Yet.

Praat mee!