De Sneekweek

Overdag om de eer, 's avonds om de sfeer. Dit beschrijft gelijk de meest gezellige en mooiste week van het jaar. Midden in de zomer, dus vaak is deze week voorzien van prachtig weer. Op vrijdag is de welbekende "vlootschouw" in het centrum van Sneek. Elke klasse wordt vertegenwoordigd in een lange optocht door de grachten van Sneek. Dit alles met een gigantisch vuurwerk, kermis en muziek in het centrum.

Op zaterdag starten de eerste wedstrijden. In de ochtend heb je genoeg tijd om te kijken bij andere klasses of op het eiland sfeer te proeven. Elke dag varen we een prachtige wedstrijd op de Sneekweek banen. Een wedstrijd die verzeild wordt op zowel het Sneekermeer als Goingarijpster poelen. Doordat we een lange baan zeilen is er genoeg mogelijk tijdens de wedstrijd. De finish is altijd voor de starttoren op het starteiland. Hier is op dat moment het feest al volop aan de gang. Genoeg muziek en mensen die ervoor zorgen dat je finish alleen al een belevenis is.

Elke dag is er een dagprijs te winnen. De eerste prijswinnaars krijgen een extra prijs die tijdens een prijsuitreiking uitgereikt worden. Elke middag en avond is er genoeg te doen op het starteiland. Op zaterdag is het beroemde zeilersfeest waarbij de tent gevuld is met alleen maar zeilers en een prachtige band. Ook op maandag is er een groot feest. Donderdag avond wordt de Sneekweek afgesloten met een gigantisch eindfeest waarbij de prijsuitreiking een belevenis is.

Kamperen kan op het starteiland zelf. Door de nieuwe pont kunnen campers overgezet worden. Een prachtige week vol met gezelligheid.

Wij hopen iedereen daar te zien!

No Comments Yet.

Praat mee!