We hebben een nieuwe opzet voor de jaarprijs

De opzet voor de jaarprijs 2016 zal er anders uit gaan zien dan de voorgaande jaren.
Er gekozen voor een opzet waarbij minder evenementen zullen meetellen voor dejaarprijs. Voor deze opzet is gekozen om meer mensen kans te laten maken op het winnen van het klassement en niet perse die bemanning die meeste kilometers in hetjaar maakt automatisch grootste kanshebber te laten zijn. Alhoewel het volgens ons rekenwonder Harmen is gebleken dat het voor 2015 dezelfde winnaar opgeleverd zou hebben.

De opzet ziet er als volgt uit:

We hebben 10 evenementen geselecteerd verdeeld over alle regio’s.  Van deze 10 evenementen tellen maximaal 6 evenementen mee voor het klassement. Van deze 6 meetellende evenementen zijn er 2 evenementen die verplicht mee zullen tellen voor het klassement, het NK en de seizoensfinale in oktober.

Bovenstaande verplichting is komen te vervallen doordat er slecht 6 zeilers in aanmerking komen voor de jaarprijs, gebaseerd op de inschrijflijsten van vorige jaren. Per bestuur is gekozen deze stemming niet op te volgen; besluit genomen bestuursvergadering 22 maart 2016. Voor vragen Harmen Bouwstra

Van de resterende 8 evenementen zou je er dus minimaal 4 moeten varen om tot een maximaal meetellend resultaat te komen.
In de afgelopen jaarvergadering is ervoor gekozen dat je alleen wanneer je de 2 verplichte evenementen ook meezeilt, je in het klassement wordt opgenomen. Door deze keuze wordt het verplichte karakter van het NK en de Seizoensfinale nogmaals benadrukt.

IMG_6376

Ik heb dit jaar gekozen voor deze 10 evenementen omdat het stuk voor stuk wedstrijden zijn waarbij een deelnemersveld van 25++ boten wel makkelijk moet kunnen. En dat is toch wat we graag willen.

Klaas 't Hoen

De 10 wedstrijden zijn te vinden in de agenda

Naar de agenda

No Comments Yet.

Praat mee!